Skogbrannfaren øker nå, og du bør være ekstra varsom om du skal grille

Det er svært tørt i bakken nå, så vær veldig forsiktig om du tenner bål.

Det er svært tørt i bakken nå, så vær veldig forsiktig om du tenner bål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Som følge av stor fare for gress-, skog- og lyngbrann ønsker brannsjefene i Østfold og Follo å påminne om ekstra varsomhet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

DEL

Follo brannvesen minner om at åpen ild i og i nærheten av skog og mark er forbudt uten tillatelse fra brannvesenet i tidsrommet mellom 15. april og 15. september hvert år.

Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid kan føre til stor gress-, skog- og lyngbrann i kommunene fra Skedsmo i nord til Halden i sør, og derfor er det viktig at man viser stor forsiktighet.

Skogbrannfarevarselet på yr.no øker til meget stor skogbrannfare i løpet av uken på bakgrunn av det foreløpige værvarsel som er utgitt.

Meteorologisk institutt varsler nå lokalt økende skogbrannfare Østafjells til det kommer nedbør av betydning.

Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt. Vær forsiktig med åpen ild, råder Meteorologisk institutt.

Dersom ingen endring og fortsatt økende skogbrannfare vil det utstedes totalforbud mot bruk av ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

Du kan fyre opp grillen, men vær forsiktig.

Flere har stilt spørsmål om bålfyring og grilling ved sjøen. Vi har vegetasjon langs hele kysten vår, og det skal svært lite til før man mister kontrollen selv med et lite kaffebål nær vannkanten, sier Lars Erik Gutubakken, leder av forebyggende avdeling i Sarpsborg brann- og feiervesen.

Han nevner også at engangsgriller ved flere tilfeller har startet både små og større branner her i distriktet.

Brannvesenet oppfordrer alle til å respektere denne vær varsom-henstillingen mot bruk av ild i denne perioden. Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre erstatnings- og straffeansvar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken