Skolene og barnehagene holdes stengt til over påske

Ordfører Truls Wickholm takker nesoddingene for innsatsen så langt, og forteller tirsdag om veien videre 

Ordfører Truls Wickholm takker nesoddingene for innsatsen så langt, og forteller tirsdag om veien videre  Foto:

Alle landets skoler og barnehager blir stengt til over påske. Det opplyser statsminister Erna Solberg under tirsdagens pressekonferanse. For Nesoddens del slapp ordfører Truls Wickholm nyheten en halvtime før statsministeren.

DEL

Dagens korontiltak blir forlenget til 13. april. I tilegg til at skoler og barnehager forblir stengt, gjelder også begrensningene på reiser og oppfordringene til å holde seg hjemme.

Regjeringen ber også folk holde minst to meters avstand innendørs og ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe utendørs. Det melder NTB.

I det offentlige rom bør man holde minst én meters avstand til andre, sa helseminister Bent Høie (H) da han presenterte de nye tiltakene tirsdag ettermiddag.

Når man er utendørs, bør man heller ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe. Dette gjelder ikke folk som er i familie eller bor sammen.

Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre. Heller ikke dette gjelder de som er i familie eller bor sammen.

Nesodden

Men allerede kort tid før statsminister Erna Solberg og helseminster Bent Høie skulle orientere om videre håndtering av koronavirusutbruddet i Norge, kom Nesodden kommune klokka 15:31 med siste nytt om situasjonen på halvøya.

Nesodden kommune opplyser at kriseledelsen har bestemt i sitt møte 24. mars at stengingen av skoler og barnehager skal utvides fram til og med 2. påskedag 13. april.

Tiltaket med stengte skoler og barnehager er utvidet for å begrense spredningen av koronaviruset.

Skolene og barnehagene ble som kjent over hele Norge 12. mars.

Artikkelen fortsetter under videoen

Tøffere hverdag

Ordfører Truls Wickholm takker tirsdag nesoddingene for innsatsen så langt, og forteller mer om veien videre:

- Nesodden har vært gode på å følge de påleggene som har kommet fra kommunen og nasjonale myndigheter. Nesoddensamfunnet har stilt opp for å begrense smitten av Korona - COVID-19. Samtidig vet vi at det kan være tøffere å få hverdagen til å gå rundt nå for mange. Hjemmekontor, kombinert med skole og barnehage er ikke optimalt. Det er også særlig krevende for de i samfunnet som faktisk må på jobb for oss andre i denne perioden, sier ordfører Truls Wickholm før han fortsetter:

- Folk har forstått viktigheten av de tiltakene vi nå gjør. At de er nødvendige for å flate ut den såkalte smittekurven. Dersom vi skal bevare kapasiteten i helsevesenet kan Ikke alle bli syke samtidig. Vi er fornøyd med at A-hus og andre helseinstitusjoner har klart å levere den kapasitet som har trengtes for å behandle de som har blitt aller sykest. Og at vi ser ut til å ha klart å skjerme de aller svakeste gruppene, så langt. Det må vi vi fortsette med. Det er avgjørende for liv og helse. Derfor har kriseledelsen i nesodden kommune i dag klokken 12:15 tatt beslutningen om å fortsette tiltaket med stengning av skoler og barnehager frem til og med 2. påskedag, 13. april.

Barnehage, skole og SFO

Nesodden kommune minner om at kommunen har et særlig fokus på barn i sårbare familier som kan ha et ekstra omsorgsbehov i den situasjonen vi står i nå. Tilbud i påskeuken mandag 06.04, tirsdag 07.04 og onsdag 08.04:

Barnehagene og SFO-ene er fremdeles stengt, og kun åpne for barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner og for barn med særskilte behov.

Terskelen for å få tilbud om barnehage-/skoleplass skal av hensyn til smittevernet ligge høyt.

BARNEHAGE

Nesodden kommune har tilbud om opphold i barnehage skjærtorsdag 09.04, langfredag 10.04, påskeaften lørdag 11.04, 1. påskedag søndag 12.04 og 2. påskedag mandag 13.04. Dette tilbudet gis utelukkende til barn der begge foresatte har samfunnskritiske funksjoner.

Tilbudet gjelder også barn i de private barnehagene. Det er Heia barnehage som vil bli benyttet disse dagene. Åpningstidene er kl. 07:00 – 17:00.

SFO

Tilbud om opphold i SFO skjærtorsdag 09.04, langfredag 10.04, påskeaften lørdag 11.04, 1. påskedag søndag 12.04 og 2. påskedag mandag 13.04.

Dette tilbudet gis utelukkende til barn der begge foresatte har samfunnskritiske funksjoner.

Det er Nesoddtangen barneskole som benyttes for SFO-tilbud disse dagene. Kommunen forsøker så langt som mulig å bemanne SFO med personell som barna kjenner fra før.

Åpningstidene er kl. 07:00 – 17:00.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.