Det har gått over to uker siden Gjerdrum ble rammet av det enorme kvikkleireskredet som kostet ti mennesker livet. Sju mennesker er funnet døde etter raset, og tre personer er fortsatt savnet.

14. januar tok Eirik Grønolens familie et aller siste farvel med 31-åringen. De pårørende har valgt å dele et minneord med Romerikes Blad.

«Vår høyt elskede Eirik ble brått revet bort fra oss i skredet i Gjerdrum 30. desember 2020. Vi kommer til å savne en omsorgsfull sønn, en enestående bror, en kjærlig samboer, et varmt familiemedlem, en unik venn og en inspirerende person. Han betydde mye for mange og har satt dype spor etter seg.»

«Du etterlater deg et stort tomrom»

Grønolen vokste opp på Beitostølen før han tok IT-utdannelse. 31-åringen var daglig leder for selskapet Dunderverk AS i Lillestrøm og jobbet med IT-løsninger for næringslivet. Han og kollegene utviklet og driftet blant annet nettsider for kjente norske idrettsprofiler som Casper Ruud og Henrik Kristoffersen.

Da Grønolen gikk bort bodde han, samboeren og hunden Milli i det relativt nye boligfeltet i Ask i Gjerdrum.

«Du hadde enorm omsorg for de rundt deg og du var så snill. Du var en gledesspreder og fikk lett nye venner. Du var kreativ og inspirerende, og det var mange som så opp til deg. Du var trygg i deg selv og turte å drømme stort. Du hadde et gründerhjerte fra du var ung og det fortsatte å vokse. Du var skapende og lot deg aldri begrense.

Du vil bli dypt savnet av mange og du etterlater deg et stort tomrom. Vi finner trøst i alle de gode opplevelsene minnene vi har. De kan ingen ta fra oss!»


Takker for omtanken

Grønolen ble funnet av leitemannskapene 1. januar i den nedre delen av skredet. 31-åringens samboer overlevde, mens hunden Milli ble funnet i live etter to døgn nede i skredområdet.

De pårørende ønsker å rette en stor takk til hjelpemannskapene.

«Vi ønsker å takke for all omsorgen vi har fått fra familie og venner, fjernt og nært i denne vanskelige tiden. Takk til alle redningsmannskaper som har stått på dag og natt, til kriseteamene, prestene, Politiet, Sivilforsvaret, Forsvaret, Røde Kors, dyrehjelp, Clarion Hotel Gardermoen, ordfører Anders Østensen, Kongefamilien og andre frivillige. Takk til Omsorg Jessheim som gjenspeiler den enorme varmen og omsorgen fra folket. En spesiell takk til Steffan Feterik i Hjemmeveterinæren som tok vare på Milli og de andre dyrene. All omsorg og omtanke har vært overveldende.»

«Vi ønsker også å takke alle i pressen for fine og respektfulle ord om Eirik, og hensyn som har blitt tatt til familien som har ønsket fred i denne tiden. Vi ber fortsatt om ro i den vanskelige tiden som kommer fremover.»

Nye begravelser fredag

Fredag var det gravferdsseremoni for Bjørn Ivar Jansen (31), Charlot Grymyr Jansen (31) og deres to år gamle datter Alma i Gjerdrum kirke. Charlot var gravid da hun omkom i skredet.

Familien til Grønolen avsluttet minneordet med å sende sin dypeste medfølelse til de andre pårørende som har mistet sine.

«Vi forstår den bunnløse smerten og sorgen dere opplever. Vi oppfordrer sterkt til å fortsette letingen etter de som fortsatt er savnet. Vi vet hvor vondt det er å vente og hvor viktig en avklaring er.»