Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir helgens festivalvær: Solen er på vei tilbake

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag sparkes Drøbakfestivalen i gang, og etter en grå start på fredagen ser ikke helgeværet så aller verst ut.

FOLLO: – Det er noen byger som passerer over Follo akkurat nå, men det blir bedre på baksiden av dem. Det er mest nå på formiddagen som det er litt regn, og så blir det bedre utover ettermiddagen og kvelden, lover statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger rett før klokken elleve fredag formiddag.

Varmere

Når bygeværet først får passert, regner hun med at det blir oppholdsvær ut dagen. Skyene vil sprekke opp, og sola titter frem.

– Temperaturene blir ca 20 grader, så det er ikke så aller verst. Lørdag ser enda bedre ut. Det er mulig at det kan komme noe spredt regn, men det er nok mest på natten. Utover dagen lørdag blir det nok over 20 grader, kanskje opp mot 23 grader, og perioder med sol. Så det blir en ganske fin dag sammenliknet med det vi har hatt i det siste.

Men så kommer det et nedbørsområde som er på vei inn sørfra.

– Utover kvelden skyer det til, og det kommer til å regne litt igjen på søndag, sier Berger som mener det er mest sannsynlig at det kommer regn på morgenen og formiddagen, mens det vil bli lettere igjen utover på kvelden søndag.

– Temperaturene faller litt igjen på søndag, til 15-16 grader, forteller hun.

Les også

Går mot rekordbesøk for Drøbakfestivalen

 

Skiftende

Det skiftende været ser ut til å fortsette utover i neste uke.

– Foreløpig ser det ut som det blir lite nedbør på mandag og større sjanser for å se sola, mens det blir nedbør igjen på tirsdag. Så det er litt av og på. Og det blir ikke superhøye temperaturer, men kanskje opp mot en 18-20 grader.

Går man og venter på en sommer tilsvarende den vi hadde i fjor, må man fortsatt smøre seg med tålmodighet.

– Foreløpig er det ikke noe stabilt høytrykk som bygger seg opp, sier Berger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.