Slik jobber kjøpesentrene for å unngå koronasmitte

Senterleder på Drøbak city, Ragnar Sørlie, sier de satte inn tiltak allerede forrige uke, og at de stadig setter inn nye ettersom det kommer anbefalinger om det.

Senterleder på Drøbak city, Ragnar Sørlie, sier de satte inn tiltak allerede forrige uke, og at de stadig setter inn nye ettersom det kommer anbefalinger om det. Foto:

Kjøpesentrene i Amtaland har gjort en rekke tiltak som følge av situasjonen med Korona-viruset. – Vi setter nå også inn ekstra rutiner med å desinfisere flater kunder er i berøring med som gelendre, heisknapper, bord og håndtak, sier senterleder Ragnar Sørlie ved Amfi Drøbak City.

DEL

– Hos oss har vi satt ut stasjoner med desinfiseringsmiddel rundt om på senteret og det er satt opp dispensere på disken og ved kassene i alle butikkene. Videre gjennomføres nå desinfisering av toalettene våre hver dag, opplyser senterleder ved Amfi Drøbak City, Ragnar Sørlie og fortsetter:

– Vi setter nå også inn ekstra rutiner med å desinfisere flater kunder er i berøring med, som gelendre, heisknapper, bord, håndtak og så videre.

– De som står for renholdet her benytter nå et spesialmiddel ved vasking og følger opp renholdet ekstra nøye nå, legger han til.

– Har informert om tiltakene

Sørlie forteller at han har vært i kontakt med kommuneoverlegen og informert om hvilke tiltak som gjøres på senteret.

– Tilbakemeldingene fra kommuneoverlegen på tiltakene var bare positive, sier han, og påpeker at de følger med på situasjonen og vil vurdere andre tiltak som eventuelt bør gjøres fremover.

– Ikke merket noe på antall kunder

Senterlederen i Drøbak sier de ikke har sett noen store endringer i antallet kunder de siste ukene.

– Sammenlignet med fjoråret, så er tallene ganske identiske. Besøket forrige uke var på 22.000 og som en helt vanlig mars uke. De siste to ukene så har omsetningen faktisk økt med mellom syv til ti prosent. Samtidig kan det virke som det har vært noe roligere, kanskje handler ikke folk så ofte som de pleier, men heller mer når de er her, det er vanskelig å si, forteller Ragnar Sørlie.

Følger situasjonen tett

Også på Tangen senter på Nesodden har de gjort tiltak som følge av situasjonen med Korona-viruset.

– Som de aller fleste følger vi situasjonen tett og tar løpende beslutninger for å best mulig bidra til en god balanse mellom hensynet til å minimere smitterisiko og samtidig opprettholde så normal virksomhet som mulig, sier senterleder Jorunn Røed.

Nye rutiner

Røed gir en oversikt over iverksatte tiltak på Tangen senter i forbindelse med Koronaviruset, og i tråd med retningslinjer fra Scala Eiendom. Først opplyser hun om rutinene for ansatte i senterledelsen:

* Oppfordring gitt til alle ansatte: Ikke reis utenlands om du ikke må.

* God håndhygiene

* Håndhilse/klemming droppes fremover

* Hold deg hjemme fra jobb dersom du er syk og følg legens råd

– Tilsvarende er også formidlet til alle butikker med oppfordring om at dette også skal gjelde hos dem. Men senteret har ikke arbeidsgiveransvar for butikkene – så det er den enkelte butikk som definerer sine retningslinjer for sin virksomhet og sine ansatte. Utover dette har vi også anbefalt alle butikker å følge med på folkehelseinstituttet sine nettsider fremover, sier senterlederen.

– Vurderer nye tiltak fortløpende

Røed fortsetter med å nevne tiltak som er gjort på senteret:

* Informasjonsplakater om håndhygiene ved alle innganger med henvisning til tilgjengelig Antibac

* Har innført ekstra gode rutiner for vasking av senteret og toaletter

* Driftspersonell gjør ekstra desinfeksjon av alle utsatte kontaktpunkter som rullebåndhåndtak, heisknapper, handlevognhåndtak og lignende minst to ganger daglig

* Gjennomføring av aktiviteter på senteret der man samler en større folkemengde (500 +) avlyses

– Vi holder løpende kontakt og søker veiledning og dialog med kommunale beredskapsteam og helsemyndigheter dersom det oppstår spesielle utfordringer på vårt senter. Tangen Senter og Scala Eiendom følger utviklingen tett, men understreker viktigheten av å ikke bidra til krisemaksimering/panikk, men heller søke rasjonelle, relevante og fagbaserte råd på de utfordringer vi måtte møte. Eventuelt andre eller nye tiltak vurderes fortløpende etter FHI og lokale myndigheter sine anbefalinger, påpeker senterleder Røed.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.