Ordfører, Amta, Drøbaksvenner. Joda, som seg hør og bør får de fleste gjennomgå når Drøbak studiescene trår til med salte salver og fraspark til fjern og nær.  For aller første gang spilles revyen i flerbrukshuset Smia, og ensemblet som til sammen teller 30 personer på og rundt scenen, innrømmer at det kribler.

 

Dyktige aktører

Forrige revy, spilt i 2015, hadde tittelen "Bare rør". I år heter revyen "Ærre mulig?". Og det er det.  For nivået i år ser ut til å være imponerende, både når det gjelder skuespill- og sangprestasjoner.

 

- Dyktige tekstforfattere har levert briljante tekster. Vi har hatt mye å velge i, røper produksjonsleder Øyvind Solli.

Spesielt denne gangen er at aldersspennet i ensemblet er ekstra stort , fra 19 år og opp mot 60, og at forestillingen kun spilles fem ganger. Dette fordi det koster å leie lokaler og fordi salen i Smia har flere seter enn Drøbak kino, hvor revyen jevnt og trutt har gått sin gang annethvert år helt siden 1949.

 

- Ler så jeg griner

- Fra nå og fram til premieren blir det et heftig tempo med øving - men så er det så rasende morsomt å få det til. Idag var første gang jeg fikk se mange av de andre i sving, og jeg ler så jeg griner,  smiler Fredrik Georg Svang Jansen, til daglig lærer på Seiersten ungdomsskole og vel bevandret på scenekanten.  Denne gang stiller han blant annet som dame med struttende vernesone.

 

Seks nye fjes

Tilsammen er atten aktører i sving på scenen, og ikke mindre enn en tredjedel er med i studiescenen for første gang. Nittenåringene Birk Keiseraas og Finn Ivar Heggelien ble mer eller mindre headhuntet etter innsatsen i vinterens skolerevy på Frogn vgs, der de viste fremragende innsats. Nesoddenjenta Birgitte B. Johansson har prøvd seg litt på scener i hjembygda og i Famelinja, og synes det å få stå på scenen med erfarne folk fra studiescenen både er skummelt og gøy, mens nykommer Christina Fagerland har bakgrunn fra sang og dans ved Bårdarakademiet.

 

- Løp og kjøp

Dr.Øbak stiller som vanlig som backingband og det selges forfriskninger i foajeen. Spilledatoer er 11., 15., 17. og 18 november, med to forestillinger siste spilledag.

- Husk, det er bare fire dager å velge mellom, så ikke nøl. Billetter er lagt ut på Ticketmaster. Løp og kjøp. Dette blir utrolig gøy, garanterer produksjonsleder Øyvind Solli.

LES OGSÅ:

Terningkast fem: Knallgod elevrevy i Frogn