Solgt før visning: – Men dette er neimen ingen åtte til fire-jobb

FORNØYD:Fagansvarlig ved DnB Eiendom, Charlotte Bårdsen, forteller at mange boligsalg går til prisantydning. FOTO: Ole Jonny Johansen

FORNØYD:Fagansvarlig ved DnB Eiendom, Charlotte Bårdsen, forteller at mange boligsalg går til prisantydning. FOTO: Ole Jonny Johansen

Charlotte Bårdsen (27) selger mange hus og hytter, senest et flott funkishus på Sogstijordet i Drøbak. Boligen ble kuppet, og visningen avlyst.

DEL

DRØBAK: – Både selger og kjøper ble fornøyd. Da er jeg også fornøyd, sier eiendomsmegleren som så langt dette året har solgt 40 av 209 boliger i Frogn. I tillegg har Bårdsen også solgt noen eiendommer utenfor Frogn selv om hun de siste seks årene har hatt fast base ved DNB Eiendom-kontoret på Dyrløkke i Drøbak.

Selger aksepterte budet

Det var en Drøbak-mann som tidligere har bodd på Sogsti som kuppet boligen på Sogstijordet denne gang. Prisantydningen var på 7,3 millioner kroner for boligen med adresse Sogstijordet 9.

– Vi vil ikke ut med hva kjøpesummen ble, men boligen ble solgt til litt over takst, er alt Bårdsen vil si.

– Og jeg er fornøyd, sier kjøperen Amta har vært i kontakt med. Han ønsker ikke å gå ut med navn, men sier han vet prisnivået på Sogsti er høyt.

– Jeg er fornøyd med kjøpet, det er en flott bolig, sier Drøbak-mannen.

OVER TAKST: Denne boligen ble solgt til litt over takst som var 7.300.000 kroner. Megler vil ikke ut med hva den endelige kjøpesummen ble. FOTO: Ole Jonny Johansen

OVER TAKST: Denne boligen ble solgt til litt over takst som var 7.300.000 kroner. Megler vil ikke ut med hva den endelige kjøpesummen ble. FOTO: Ole Jonny Johansen

– Folk ringer til alle døgnets tider

Bårdsen i DNB Eiendom som solgte boligen på Sogsti forteller at markedet er bra om dagen. Mye selges til prisantydning, noe litt under, noen boliger til over prisantydning som boligen på Sogstijordet.

Selv har Charlotte dette året solgt 40 av til sammen 209 boliger som er blitt solgt totalt i Frogn hittil i år.

– Hvordan er det å jobbe som megler i disse dager?

– Gøy, men vit at dette på ingen måte er noen åtte til fire-jobb. Å være eiendomsmegler er mer en livsstil. Folk ringer til alle døgnets tider. Det er visninger i helgene, på kveldene, det er budrunder vi blir en del av, og vi får telefoner fra potensielle kjøpere eller selgere som lurer på hvordan det går. Vi er bare nødt til å svare. Også etter vanlig arbeidstid, sier Bårdsen.

En titt på finn.no viser at det i Viken er ikke mindre enn 8724 boliger til salgs. I denne statistikken ligger Frogn et godt stykke ned på lista. I dag er det 59 boliger til salgs i Frogn.

Nesodden kan tilby 86 boliger for salg, mens Vestby som sist topper lista i søndre Follo med 143 boliger for salg. Ifølge finn.no ligger 48 boliger ute for salg i Ås kommune.

Tidenes laveste renter

Norges Eiendomsmeglerforbund melder om rekordsterke boligtall denne høsten. Tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg med 1,1 prosent i august 2020.

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, sier at boligprisfasiten for august avdekker skyhøye omsetningsvolumer.

– Aldri har så mange nordmenn kjøpt så mange boliger til så høye priser. Det kan virke paradoksalt, men kan forklares med at tidenes laveste renter har gjort det mulig for mange husholdninger å betale betydelig mer for en bolig, sier Carl O. Geving.

Boligprisene er nå 4,3 prosent høyere enn for ett år siden, melder Norges Eiendomsmeglerforbund.

LES MER OM ALLE EIENDOMSSALG I AUGUST HER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken