(Vestby Avis): Den 63 kvadratmeter store fritidsboligen på Kjøvangen i Son lå opprinnelig ute til salgs med en prisantydning på 4,5 millioner kroner. Etter det Vestby Avis kjenner til ble fritidsboligen solgt for 9.150.000 kroner – 4.650.000 kroner over prisantydning.

Eiendomsmegler Lars Christian Hansen i Foss & Co sier til Vestby Avis at dette er første hytte som er lagt ut i dette området i år, og at det at eiendommen ble lagt ut for salg tidlig i sesongen gjorde at de traff godt med det han beskriver som økt etterspørsel i markedet.

Ifølge megleren er sesongen for salg av hytter bare så vidt begynt, og han opplyser om at det vil komme flere hytter for salg i tiden fremover.

– Dette var den første hytta som er lagt ut i dette området i år, men i løpet av de 20 årene vi har solgt hytter her har vi ikke opplevd noe lignende. Pandemien har kanskje sørget for at flere enn normalt er på hyttejakt, men dette er helt unikt, sier han.

Megleren ønsker ikke å bekrefte salgssummen av hensyn til kjøper og selger.

Også Dagens Næringsliv og TV2 omtalte hyttesalget.

– Vanskelig å prise

Ifølge Hansen var interessen for fritidsboligen stor også før visningene. Til Dagens Næringsliv uttalte Hansen at det måtte fire visningsdager til for å dekke behovet til alle interessentene, og megleren sier til Vestby Avis at svært mange ønsket seg denne eiendommen.

– I og med at fritidsboligen gikk så mye over prisantydning – var boligen i utgangspunktet priset for lavt?

– Det er sjeldent hytter med denne beliggenheten kommer for salg, og er derfor i utgangspunktet vanskelig å prise, spesielt slik markedet er akkurat nå.

Fritidsboligen bygget i 1930 beskrives å ha «sjelden solrik og flott beliggenhet med nydelig utsikt over Kjøvangen og Oslofjorden». Den har tre soverom, og er beliggende på en 2456 kvadratmeter stor tomt. Med hytta følger det med strandrett med oppført brygge.

Den høye salgssummen og store interessen til tross, i boligannonsen beskrives det at det må påregnes oppussing og modernisering av fritidsboligen.