Sommermat: Sjefen på kjøkkenet anbefaler Barbecue i sommer

Bildetekst
Bildetekst

Bildetekst Bildetekst

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Annas Hybel på Fjellstrand har ansatt Ina Hellum som ny kjøkkensjef.

– Vel, jeg ser helst på meg selv som sjef på kjøkkenet, spøker Ina.

– Nå i sommer er det jevnt med folk som vil sitte ute hos oss, forteller Ine.

– Og noe av det vi segler mest av focaccia med barbecue-ribbe. En rett som passer bra på sommeren.

Foruten å servere mat selger Anna hybel planter til kjøkkenhager og de har en moped med navnet Humla som kjører kaffe og bakervarer ned til dem som er på stranda.

– Det er muligens ikke veldig lønnsomt å ha en person i arbeid for å kjøre opp og ned til stranda, men det gir en bra reklameeffekt for oss. Ikke minst setter gjestene stor pris på den servicen.


Focaccia med bbq-ribbe

Focaccia

Aioli

Grønn salat

Tomatsalsa

Ribbe m bbqsaus

Tomatsalsa: 1 10 stk. cherrytomat

400 g tomat på boks

2 vårløk

1 rødløk

1 rød chili

Saft av en lime

Frisk basilikum

Litt salt

Ribbe: stek over natten på lav temperatur ca. 100 grader

Bbq-saus: 1 løk

1 hel hvitløk

3 dl ketsjup

1 dl tomatpuré

1 dl vann

2 dl sitronsaft

2 dl eplesidereddik

300 g brunt sukker

2 ss worcestershiresaus

2 ss tabasko

2 ss chiliklaus pulver

2 ss liquid smoke

kok i 25 min, kjør på stavmikser Smak til.

Artikkeltags