Steffen hos delikatessebutikken anbefaler smørflyndre i varmen

Flyndre: Steffen hos Laksen Fisk og Vilt anbefaler smørflyndre i sommervarmen. Foto: Steinar Knudsen

Flyndre: Steffen hos Laksen Fisk og Vilt anbefaler smørflyndre i sommervarmen. Foto: Steinar Knudsen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Nå som det er veldig varmt i været er det greit å ta matlagingen litt «ned», smiler Steffen Thorvaldsen hos Laksen Fisk og Vilt ved Drøbak torg.

DEL

DRØBAK:
 – Hva går det mest av hos dere om dagen?

– Vi selger mye reker. De er store og fine og med mye smak. Ellers går det mye skalldyr. Blåskjell og sjøkreps er populært. Nå er det sesong for villaks. Det forsøker vi ha i butikken så ofte vi får tak i.

Stamkunder

– Hvordan har besøket vært siden dere startet opp i mai?

– Vi har blitt veldig godt mottatt! Kundene skryter av varene våre og vi har allerede mange vi trygt kan kalle for faste kunder.

Smørflyndre

Det er altså smørflyndre Steffen setter på menyen denne sommerdagen.

– Hva gjør vi når vi står med et stykk filet i hånda?

– Den skal grilles på aluminiumsfolie. Dryss salt og pepper over, legg på en smørklatt. Stek i halvannet minutt på hver side og server med en frisk salat. Enkelt og veldig godt en sommerdag.

God på smak

– Hva er det med smørflyndra som tiltaler deg?

– Den er god på smak, veldig lett å like for mange og veldig enkel å tilberede.

Smørflyndre

Smørflyndre (Glyptoceophalus cynoglossus), er en fisk i flyndrefamilien. Lengde opptil 60 cm med vekt på ca. 2,5 kg. Vanlig langs hele norskekysten, hvor den lever på sandbunn fra 40–1500 m dyp.

Smørflyndre blir også kalt mareflyndre, sleiptunge og hundetunge.

Ca. 4000 tonn tas årlig i Europa. Norsk fangst ligger rundt 100 tonn årlig.

Artikkeltags