Kjøkkensjefen på Oscarsborg anbefaler: Italiensk i sommervarmen

Kjøkkensjefen anbefaler: Andreas Andersson, kjøkkensjef på Oscarsborg Hotel & resort går for Italia i sommer.

Kjøkkensjefen anbefaler: Andreas Andersson, kjøkkensjef på Oscarsborg Hotel & resort går for Italia i sommer.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjøkkensjef på Oscarsborg, Andreas Andersson, begynte i jobben 1. juni. Båttider var noe han raskt lærte seg.

DEL

– Det er litt annerledes å jobbe på en øy, medgir han.

– En rett vi selger mye av og som jeg personlig liker veldig godt på sommeren er Vitello Tonnato.

– Den liker jeg både å spise og å servere. Utenom det ser jeg at mange av våre gjester spiser mye blåskjell på sommeren. Vitello Tonnato kan høres litt vanskelig ut, men det er den ikke, lover kjøkkensjefen.

Det å ha arbeidsplassen på en øy byr på flere utfordringer.

– Man blir veldig opptatt av når båten går, smiler han.

– For den gjør jo at gjestene gjerne kommer i puljer og de drar i puljer. Og varelevering er ikke noe som brått skjer. Da jeg begynte i jobben kom jeg rett inn i en hektisk periode. Det ble litt armer og bein, men nå har det roet seg og jeg har fått oversikt.

OPPSKRIFTEN

500 g kalvekjøtt av rundbiff 1/2 boks tunfisk i vann 3 ss crème fraîche
2 ss kapers 50 gram parmesanost 50 g ruccolasalat 1 ss rosépepper
olivenolje
smør
salt og pepper 1 sitron

Slik gjør du:

1. Brun kjøttet i litt smør og olivenolje slik at det får farge. Etterstek i ovn på 150 grader i ca. 30 min.
2. La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 20 min.
3. Skjær tynne skiver av kjøttet og fordel på et stort fat sammen med rucola og høvlet parmesan.
4. Bland sammen tunfisk, crème fraîche, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell tunfiskkremen, rosepepper og kapers over kjøttet.
5. Topp med litt god olivenolje og salt og pepper.

Artikkeltags