Mandag og tirsdag vil speiderne i Drøbak samle inn penger til Flyktninghjelpens skolearbeid i Libanon.

Lokal aksjonsleder Terje Hagen i Drøbak/Frogn speidergruppe forteller til Amta at speiderne deltar i Speideraksjonen mandag og tirsdag.

– Vi samler inn penger til syriske barn og unge som har måttet flykte til Libanon eller andre naboland. Gjennom Flyktningehjelpen vil vi bidra til at disse kan få et bedre liv og mulighet til skolegang og jobb. Dette er en årlig innsamlingsaksjon, og vi har vært veldig fornøyd med resultatene. Både nasjonalt og her i Frogn, sier Hagen.

– Midlene er øremerket barn og unge, og derfor er speiderungdommen i Frogn også ivrige på oppgaven. Vi vil gå rundt på dører i Drøbak og spørre om hjelp. De eldste speiderne vil besøke Heer, Drøbak Sentrum, Drøbak Nord og Skorkeberg mandag, mens de yngste går rundt på Sogsti og Ullerudåsen tirsdag. En av speidernes kjerneverdier er å hjelpe andre, så vi håper alle tar godt imot speiderne når de kommer, sier han.

Viktig hjelpearbeid

Borgerkrigen i Syria har pågått i fem år. Rundt halvparten av befolkningen på 22 millioner er drevet på flukt, mange befinner seg fremdeles i landet, og flere millioner har flyktet til andre land. Nabolandene Libanon, Tyrkia, Jordan og Irak har tatt imot flest flyktninger fra Syria. Pågangen har vært størst i Libanon, der tallet på syriske flyktninger passerte én million allerede i 2014, og antallet øker stadig. Svært mange av dem er barn.

I Libanon er over 300 000 syriske barn uten skoletilbud, og en hovedårsak er at verken libanesiske myndigheter, FN eller hjelpeorganisasjonene har nok ressurser til å gi dem det.

Les også: Drøbak drar i gang integreringsdugnad

Barn hjelper barn

Sammen med Flyktninghjelpen skal norske speidere bidra til at flere syriske barn i Libanon får det kjærkomne og livsviktige tilbudet om skole. Inntektene fra Speideraksjonen 2016 er derfor øremerket dette.

– Dersom du ikke har kontanter, er det mulig å støtte via sms, Send «Speider» til 2454, så gir du 100 kroner til aksjonen. Det kan du og gjøre hvis du ikke får besøk, for vi rekker nok ikke innom alle husstander, sier Hagen. Hjelp oss å hjelpe barn som er på flukt, er oppfordringen fra drøbakspeiderne.