- Prosjektet er et samarbeid mellom de lokale skiklubbene,  SpareBank 1 og Norges Skiforbund.  Under "Byttehelgen" inviterer idrettsklubber over hele landet til markeder hvor det kjøpes og selges brukt skiutstyr, sier Erik Solberg i DFI Ski. 

- SpareBank 1 sponser landslaget i langrenn. Men selv om de sponser elitelandslagene, ønsker de å bruke avtalen mot ulike tiltak for barn og familier. Skiutstyr er dyrt og her i Akershus med varierende vintervær hender det at skiutstyret blir brukt lite. Vi vet fra en undersøkelse i 2017 at en av tre familier har opplevd å ikke la barnet delta i en idrett fordi det koster for mye. Samtidig står det tusenvis av ski og annet utstyr i kjellere, garasjer og på loft. Slik skal det jo ikke være.

- Mange av oss sitter på utstyr vi kunne solgt videre, sier DFIs skileder.

Suksess med bruktsalg

God økonomi

Målet med Byttehelgen er at en betydelig andel av skiutstyret vi har stående skal få nye eiere, og at flere skal få mulighet til å delta for en fornuftig pris. SpareBank 1 Østfold Akershus ønsker å bidra til en bedre hverdagsøkonomi for både folk flest og skiklubbene. Det er god økonomi å kjøpe brukt og Sparebank1 er stolte av å bidra til at «klubben DFI ski kan arrangere Byttehelgen, slik at flere kan ta del i ski- og vintergleden – til en fornuftig pris, sier den lokale banken.

Og skigruppas leder kan melde at landslagssjef Vidar Løfshus har meldt sin ankomst til Drøbak, og derfor finnes det et lite håp om at man kan få kjøpt brukte ski som landslagssjefen har brukt på samling med Emil Iversen, Petter Northug og de andre skistjernene.

Pangstart for bruktsalg

Rett i klubbkassa

På Nesodden er det Nesodden IF som arrangerer bruktsalg. Nytt av året er at NIF ikke tar kommisjonssalg, på grunn av alt ekstraarbeid som følger med bruktmarkedet. Dermed går alle pengene rett i klubbkassa til Nesodden IF som håper at folk allikevel leverer inn utstyr for salg.

Bruktsalg på Berger

I Drøbak foregår bruktmarkedet i aulaen på Seiersten Ungdomsskole, mens klubbhuset på Berger selvfølgelig er salgsarena for Nesodden IF.

Fikk kjøpt slalåmski