Gå til sidens hovedinnhold

– Dette var uventet

Artikkelen er over 6 år gammel

Ikke verdens beste oppladning, men det gjorde tydeligvis ingen ting.

Jan Andersstuen fra Frogn og Drøbak skytterlag skyter i klasse 2.

Den såkalte nybegynnerklassen for dem som ønsker seg oppover i klassesystemet. Også her gjelder resultatgrensen for opprykk.

-Dette var uventet, sier Jan etter at han hadde blitt nest beste skytter i klassen etter 25-skudden.

Med 243 poeng var han likt med lederen av klassen før finaleskytingen startet søndag ettermiddag.

Med 96 poeng i mesterskapsomgangen og 339 poeng holdt det etter hvert til en sølvmedalje i klassen – som telte hele 390 deltakere.

Finale for flere

Ikke overraskende ble det også en finaleskyting for V55-skytter Odd Petter Nythe.

Han skjøt solide 247 poeng, og ble nummer fem på 25-skudden. Det betyr at han også vil ha skive fem i finaleskytingen torsdag, to poeng etter mannen som leder konkurransen.

–Jeg synes det gikk bra, og er fornøyd, sier Nythe. Også han får ny finalesjanse senere denne dagen, da den innledende feltskytingen finner sted et par mil utenfor Sandnes. Lagkompisene Kay Pettersen og Erik Berntsen skjøt 244 og 240 poeng.

Feltfinale kan det bli for Jan Håkon Hensel etter at han skjøt 28/12. Odd Martin Nythe, som vi kanskje hadde ventet oss litt av denne gangen, skjøt 26/15. Det holder ikke til finale.

V65-finale

V65-skytter Kurt Arne Berglund er klar for finale i feltskyting fredag, etter at han mandag formiddag skjøt solide 30/25 og er nesten helt på topp etter 30-skudden.

– Ikke verst skyting til å være i feriemodus, smiler Berglund, som mener han misset litt på baneskytingen da han fikk 248 poeng.

248 poeng fikk også en av favorittene i V73-klassen, Knut Vik. I denne klassen er det Rolf Fjelstad fra Aas som er best med 250 poeng.

Kirsten Aaslund skjøt denne gangen 241 poeng i V73-klassen.

Flott skyting

Finale blir det også for rekruttskytter Magnus Eskelund Johansen, som skjøt flotte 30/11.

Vegard og Martin Saxebøl havnet litt lenger ned, men henholdsvis 28/11 og 26/6.

Finale vil det sannsynlig også bli for Morten Brikt Olsen. Han skjøt 248 poeng i eldre rekruttenes baneskyting. Men når sant skal sies er det langt opp fra den 74.-plassen han fikk, men i den store deltakerklassen med 361 deltakere har han iallfall fått et middels stort beger for innsatsen.

Pia i toppen

Pia Helene Berntsen var helt i toppen i klasse 3 i baneskytingen.

Hun skjøt 238 poeng som en av fem skyttere med samme poengsum, og ble rangert etter med færre innertiere. Resultatet er foreløpig såpass bra at hun ligger inne blant kvinnene som får skyte prinsesselaget. Men om det holder helt inn, vites ikke før etter at de beste skytterne har skutt sine 25 skudd onsdag.

I samme klasse skjøt Jakob Wiig-Hanssen 222, Kirsten Aaslund 218 og Olav Svalastog 217 poeng. Alle nevnte skyttere skyter for Frogn og Drøbak.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.