En rekke høydepunkter da to Drøbak-lag gjennomførte Generation cup i Viborg

Av
DEL

InnsendtDa er årets Generation cup i Viborg gjennomført og DFI håndball J06 deltok med 2 lag. Generation cup er en forholdsvis stor turnering med rundt 4000 deltakere fra 20 nasjoner. I jenteklassene deltok i år 102 lag fordelt på 5 klasser. Blant disse var det 29 norske lag.

Lag 1 startet sin turnering med å møte et lag fra Polen, en relativ jevnspilt kamp hvor laget fra Polen trakk det lengste strået. Deretter ble det seier i de 2 neste kampene mot lag fra Danmark.
Lag 2 møtte våre naboer fra Son (deres andre lag) i sin første kamp og vant forholdsvis enkelt. Deretter møtte de 2 sterke lag fra Danmark hvor det ble tap i begge kampene.


Etter gruppespill hadde vi da et lag i A-sluttspillet og et lag i B-sluttspillet.

Lag 1 startet sitt A-sluttspill mot vertene Viborg og det ble en jevnspilt kamp med Viborg som det seirende laget. Deretter møtte lag 1 et meget sterkt lag (Gødvad fra Danmark) som også vant A-finalen på lørdag. Lag 1 sin siste kamp i A-sluttspillet var mot Bjerringbro – også fra Danmark - og det ble tap etter nok en jevnspilt kamp. Til tross for tap, all ære til jentene som tok seg til A-sluttspill

Lag 2 hadde også danske motstandere i sine kamper i B-sluttspillet og gjennomførte 3 flotte kamper som bidro til at de vant sin pulje og finale i B-sluttspillet. Her møtte vi igjen våre naboer fra Son – denne gang deres første lag. Vårt lag 2 hadde nok finalenerver og kom raskt bakpå i finalen – til pause stod det 6-2 til Son. En solid peptalk i pausen løftet jentene seg mesterlig og opphentingen startet – men dessverre holdt det ikke helt inn og Son-jentene vant til slutt 9-8. Men jentene bidro til en særdeles spennende og flott finale. Pris til banes beste DFI-spiller.

Totalt 10 finaler ble spilt i årets jenteklasse (A og B finaler) og blant disse lagene var det 3 fra Norge; 2 fra Son og 1 fra DFI.

Jentene deltok også i sandhåndball-turneringen, men da mest som en avkobling fra vanlig håndball. Vi fikk med oss 3 kamper og største opplevelsen var nok den lille timen vi fikk med veiledning fra Son-jenter som tok sølv i siste NM sandhåndball.

Blant andre høydepunkter var nok deltakelse i parade i Viborg sentrum sammen med alle de andre deltakerne + selfier med Bjarte Myrhol og Camilla Herrem som begge deltok på oppvisningskamper under cupen.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags