Andrine Tomter fra Drøbak går til toppklubben Avaldsnes

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fotballspilleren Andrine Tomter fra Drøbak er klar for toppklubben Avaldsnes, en nyhet som tas imot med skuffelse på Kolbotn.

Tomter har silt for Kolbotn IF siden hun var 13 år gammel.

Fotballklubben på Kolbotn skriver at den slipper Tomter til Avaldsnes ett år før kontrakten med Drøbak-jenta utløper, men legger ikke skjul på at det har vært omfattende forhandlinger før overgangen:

- Vi har til slutt kommet til enighet med Avaldsnes, sier sportslig leder Hege Jørgensen på sin nettside om den uventete overgangen.

Meldingen fra Kolbotn fortsetter slik: "Andrine har vært i klubben siden hun var 13 år, så det er selvsagt vemodig. Men dette er en del av spillet slik det alltid er på denne årstiden. Og vi har svært gode erstattere på hennes posisjon i klubben. Det har vært en del av den helhetlige sportslige vurderingen i saken, avslutter Jørgensen.

Kolbotn IF takker Andrine Tomter for mangeårige innsats for klubben og ønsker henne lykke til videre i fotballkarrieren.

For Kolbotn betyr dette at de mister sin landslagsback som i 2015 har spilte seg raskt inn på landslaget igjen etter et skadeavbrudd.

I Avaldsnes kan Drøbak-jenta regne med å være del av et miljø som sikter så høyt som det er mulig selv om det er et lite lokalsamfunn og et idrettslag med ca. 800 medlemmer. Fotballavdelingen har i 2015-sesongen omkring 250 aktive spillere, trenere og ledere. Damenes elitelag er selvsagt flaggskipet.

Slik var veien mot toppen:

2002 gjenoppsto de i 4. divisjon og rykket opp til 3. divisjon der Avaldsnes ble til 2007.

2008 Opprykk fra 3. divisjon etter kvalifisering mot Sogndal.

2009   2. divisjon, nyopprykket ble nr. 5.

2010   Rykket opp til 1. div. etter dramatiske kvalik-kamper mot Kongsvinger og Urædd.

2011   1. divisjon, ny opprykket, ble nr. 6.

2012   1. divisjon, suveren serievinner med ny poengrekord i divisjonen

2013 Toppserien der de tapte 0–1 mot Stabæk i cupfinalen.

2015 Avaldsnes kjemper øverst, men mangler det lille ekstra som Andrine Tomter kanskje innebærer. I november slo LSK Avaldsnes 3–2 i cupfinalen i Telenor Arena.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags