Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 28.000 besøkende på golfbanen i Drøbak

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange venter nå på at golfbanen skal bli et eldorado for snøkåte skiløpere. Det betyr at spillsesongen i Drøbak Golfklubb selvfølgelig er over, og at den ble litt kortere i år.

Årets sesong ble nesten tre uker forsinket på grunn av værforholdene, der snøen lavet ned langt ut i april noe som også innebar at det ble spilt noen færre runder denne sesongen.

-Totalt ble det registrert vel 28 000 spillerunder på banen i år, mens det i fjor ble spilt nesten 31000, sier daglig leder Jens Gilboe i DGK, og forteller at av disse var vel 4000 gjestespillrunder mot nesten 4500 året før.

-Likevel viser de foreløpige tallene at vi har nådd budsjettet, og vel så det, for betalende gjestespillere i 2017, sier Gilboe, og forteller at Drøbak Golfklubb ikke har arrangert like mange store turneringer i år:

-Medlemmene i DGK stod selv for ca 13500 spillerunder- noe færre enn i fjor, og i snitt gikk hvert medlem vel 8 ½ spillerunder i år, sier Gilboe og forteller at Drøbak Golfklubb fikk vel 160 nye medlemmer i 2017 – hvorav nesten 40 nye er barn og unge. Antallet medlemmer økte netto til totalt 1650 i 2017.

Takker turgåerne

Golfspillerne i DGK har nå flyttet sine aktiviteter til golfsenteret på Haug og til baner på sydligere egner.

– Også i år vil vi takke turgåerne for at de har respekter at golfbanen er vår arena fra mai til langt ut i oktober, sier Gilboe, og forteller at klubben betaler markleie for parkbanen hele året, og at dette faktisk betyr at banen således ikke er åpen for allmenn ferdsel i golfsesongen. Utenom sesongen kan turgåerne disponere området, bare de holder seg unna de inngjerdede greenene og utslagsstedene.

Barn og unge

-Golfkarusellrenn og Golf Camp’er er fortsatt en suksess – med god hjelp av frivillige medlemmer og egne juniorspillere, samt med god støtte fra våre samarbeidspartnere, sier klubbsekretær Heidi Beldring i DGK, og forteller at dette viktige arbeidet vil fortsette også neste år:

-I år har vi hatt tre Camper med totalt 76 deltagere i alderen 5 – 16 år. 38 av disse hadde ikke tidligere spilt golf og er nå kvalifisert for banespill etter å ha tatt veien til golf kurset på campene.  Det er gjennomført tre golfkaruseller med i alt 90 deltakere – dette er ofte barnas første møte med golf, hvor lek er viktig, forteller Beldring, og minner om det nye minigolfanlegget, som er anskaffet i samarbeid med Sparebankstiftelsen DnB, gjør at klubben kan delta i messer og andre arrangementer rundt om i regionen.31 av disse yngste deltagerne er nå kvalifisert for videre banespill, mens syv er klare for kvalifisering tidlig neste år.

Historiens nest yngste

Gilboe forteller at satsingen på barn og unge de siste årene også i år har gitt sportslige resultater: -15-årige Mikkel Antonsen, ble historiens nest yngste norgesmester i golf – bare fire måneder eldre enn verdenskjente Suzann «Tutta» Pettersen, da hun tok NM-gull som 15-åring i 1996.  Mikkel, som de siste årene har bodd og spilt i Spania i vinterhalvåret, har flyttet tilbake til Norge, og går nå på golflinjen ved Wang Toppidrett i Fredrikstad – fortsatt som DGK-medlem. 

-Andre DGK-juniorspillere, som Alexander Naglestad og Philip Bondestad, samt yngstemann 12-årige Karl Ferdinand Støre, har vist god fremgang det siste året, forteller Jens Gilboe.

Også de voksne

DGKs to profesjonelle spillere, Anders Strand Ellingsberg og Lasse Gerhardsen. satser fortsatt i Nordic League. Også de eldste Drøbak-spillerne har markert seg i 2017: DGKs senior dame- og herrelag har beholdt sine plasser i respektive klasser og divisjoner, og DGK-spilleren Erlend Wiik stakk igjen av med årets sammenlagtseier i klasse 2 i Norsk Seniorgolfs Masterturnering. Også i år vant DGKs Espen Olafsen selve finaleturneringen, og kom dermed på en 2.plass sammenlagt.

Ellers har seniorgruppen i DGK også i år arrangert ukentlige turneringer for de eldste damene og herrene – med god deltagelse – gjennom hele sesongen, sier pressetalsmann Jan Ketil Steine

Stengt butikk

DGKs Head Pro, Jim Mc Gowan, har nå flyttet «butikken» fra Nordre Belsjø til golfsenteret på Haug gård midtveis mellom Drøbak og Ås, hvor han etter hvert fortsetter virksomheten med trenings- og instruksjonstimer, salg av golfutstyr og reparasjon av golfkøller frem til neste sesong starter igjen i april-mai neste år.  Selv om golfkafèen stengte i begynnelsen av oktober, drives golfrestauranten videre med lukkede selskaper og catering.

Greenkeeper

-Også i år har medlemmene vært svært fornøyd med banen, sier greenkeeper Bjørn Fleisje, og forteller at dette er til tross for en noe treg start på grunn av lave temperaturer gjennom april og mai: -Fra juni og ut sesongen har banen vært i meget god skikk. Vi har tidvis fått store nedbørsmengder, men dette har banen også tålt godt, sier Fleisje, og forteller at det er banemannskapet har hatt fokus på hele baneområdet.

-Dette har både spillere og naboer lagt merke til, og satt pris på. Vi har fått mye skryt, og banemannskapsgjengen har nok en gang levert, avslutter Fleisje – og gleder seg allerede til 2018-sesongen.

I løpet av november blir alle greenene gjerdet inn med tau, for å hindre at turgåerne går over disse vinterstid. Skispor og andre spor over greenen fører til hardpakking av snøen og til slutt ising, som kan ødelegge disse kortklipte delene av banen. Rundt øvingsgreenene på drivingrangen blir det også i år satt opp nettinggjerde for å hindre at skiløperne krysser disse.

Golf for alle

Drøbak Golfklubb har i mange år vært aktiv innen Golf Grønn Glede - GGG – et golftilbud som tilrettelegges for personer, som av ulike årsaker trenger ekstra hjelp. Golf – Grønn Glede har fått mange medlemmer, som av ulike årsaker er eller har vært utenfor arbeidslivet; langtidssykemeldte, uføre eller bevegelseshemmede, sier Per Hansen, som leder GGG i Drøbak Golfklubb:

-I 2017 har GGG hatt faste aktiviteter for vel 120 deltakere på dagtid - tre til fire dager i uka - med trening og spill på banen for helt nye og allerede etablerte spillere. Nå fortsetter sesongen innendørs, sier Hansen og forteller at helsepersonell i området er en meget viktig målgruppe: -Vi har mest kontakt med deltakerne  direkte, men arbeider også med helsepersonell for at disse skal kunne formidle kontakt til oss slik at vi kan informere pasientene om et godt, variert og usnobbete aktivitetstilbud, som er tilrettelagt for alle:

-Golf er en fysisk aktivitet med moderat intensitet, og passer for de fleste: Vi er ute, trener og lærer å spille golf, og etter hvert mestrer de fleste spillet på treningsfeltene. GGG har et godt og trygt sosialt miljø og vi har en rekke sosialeaktiviteter for alle, avslutter Per Hansen.

Kommentarer til denne saken