For de hoppinteresserte var det en lykke da Alexander Stöckl i høst skrev under på en femårs kortakt som trener for hopplandslaget. Sjøl fant han lykken i Hallangspollen.

– Vi var på besøk hos noen venner som har hytte i Hallangspollen, da vi så at det var visning på en av nabohyttene. Vi gikk over for å ta en kikk, og ble forelsket i stedet med det samme, forteller Alexander Stöckl til Amta. Det jeg falt for, var plasseringen, hytta ligger ganske usjenert til, nærheten til sjøen og den korte avstanden til Oslo.

Bedre enn hotell

– I sommer har vi vært der mye. Tipper vi har vi hatt cirka tretti døgn fordelt utover sommeren. Hytta har så absolutt svart til de forventningene vi hadde. Mye hyggeligere å være på hytta, enn å bo på hotell. Man får en hjemmefølelse og mye mer ro og fred. Det er veldig stille der og litt hage har vi også, noe som er veldig fint nå som vi har fått barn.

Les også

Disse hoppskiene ble reddet fra søpla flere ganger

 

På rett vei

Oppkjøringen til hoppsesongen er Stöckl fornøyd med.
– Vi har hatt en ålreit sommer. Det har vært et par sommer Grand Prix konkurranser med gode resultater fra flere av utøverne. Føler at vi er på riktig vei. Det er en stadig utvikling på det tekniske og ikke minst utstyrsmessig. Det blir en spennende vinter med mange store konkurranser Ikke minst med tanke på OL.

Kjører på

Alexander Stöckl legger til at det er lettere å tenke fremover nå som kontrakten ble forlenget frem til 2022.
– Nå er det bare å kjøre på, også skal jeg kose med på Hallangen mellom slagene, ler Stöckl.

Les også

Damen som var skihopper og landet i lokalpolitikken

 

Noe særlig til hopprenn arrangeres det ikke i Frogn og på Nesodden. Men, ser vi litt tilbake i tid, manglet det ikke hoppbakker i vårt distrikt:

Tidligere hoppbakker på Nesodden: Lunkentussen (Fjellstrand), Granerudbakken (ved Fagerhøi Bilverksted). Klypen (øst for Dalatjernet ved Tjernshaugen-Beksrud), Dalabakken (gikk over veien opp til Nylenna), Hornsbakken (ned fra Ellingstadåsen), Bråtebakken (der Steilene Sportsklubb hadde sine renn), Fjell (bakken med flatt ovarenn og liten fart), Kirkelibakken (Myklerud), Kjondalsbakken (Fagerstrand) og Jaerbakken (blant annet kjent for sine mange skoleskirenn).

Renn: Kjondalsbakken og Granerudbakken var steder der det både ble holdt større renn for deltagere fra Nesodden. Og etter hvert som NIF kom med i Follo Skikrets som ble stiftet i 1916, ble det også arrangert kretsrenn.

Anlegg: Mangel på anlegg førte til at vinteridretten på Nesodden var stor i 1920- og 1930-årene, og resultatene fra et hopprenn i 1931 hadde følgende fire klassevinnere fra Nesodden: Hilmar Thorvaldsen, Kåre Johansen, Reidar Beksrud og Harald Bøe.

Tidligere hoppbakker i Drøbak og Frogn: Sagajordet, Ottarsrudbakken, Solliabakken (Vassum), Norrdal (Skogbygda), Isaksbakken (gamle Rema 1000), Ermesjøbakken, Smedbølbakken (litt innenfor grensen til Ås), Dalsbakken , Holterkollen, Mellom-Dal og Nordre Belsjø.

Kjente hoppere fra Drøbak: Olaf Konningen og Olaf B. Johansen. Og fra nyere tid kommer vi ikke utenom Phillip Sjøen fra Fagerstrand.