14 år gamle Ada fra Drøbak Rideklubb har allerede markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Hun er regjerende Norgesmester for Junior, og på Nordisk mesterskap tok hun individuelt gull og bronse, samt gull og sølv fra lagkonkurransene.

Åpnet med et brak

Selv om hun kunne konkurrert mot jevnaldrende i ponniklasser i to år til, har hun valgt å ta et stort steg opp og delta i hesteklasser.

Ada åpnet Oslo Horse Show med et brak og vant en internasjonal klasse med over 50 deltagere. Hun har neppe tenkt til å si seg tilfreds med det.

– Ada har allerede nullstilt seg og er klar for ny konkurranse. Hun vet godt hvor fort gjort det er å gjøre feil, og hun har vært «i gamet» lenge, så hun vet at hun må fokusere på arbeidsoppgavene som ligger foran henne, sa Nina Braaten torsdag ettermiddag. Nina er både mor og trener for Ada, og har selv lang fartstid som sprangrytter.

Ponni-power

I klassene for ponni har Drøbak Rideklubb de siste årene hatt mange gode utøvere. I år er det tre ponniryttere med; Nora Fredriksen, Sanne Sørlie og Andrea Bech. Alle tre skal konkurrere i klassen for ponni kategori en. Nora Fredriksen skal også delta i klassene for ponni kategori to.

Andrea skal ri BB Elle Birken, ponnien som Ada tok medaljer på i Nordisk mesterskap. Nora har med seg Oatfield Silverado og Drummiller Prince, mens Sanne skal ri Oldrock Megan. Samtlige av disse ekvipasjene er rutinerte i ringen på Telenor Arena, så det blir spennende å se om de holder hodet kaldt i finalene lørdag morgen.

Nathalie Heltzen fra Nesodden skal også delta i ponni kategori to. Hun tok hjem seieren i fjorårets finale for ponni kategori tre, så det blir spennende å se om Nørlunds Wichy kan ta henne til topps.

I tillegg er også Tom Vidar Gjeldnes fra Drøbak og Carl Fredrik Heltzen fra Nesodden med i hesteklassene.