– Jeg merker stor positiv forskjell etter omgangen jeg får på benken hos Niclas, sier skihopperen Phillip Sjøen (19) fra Fagerstrand.

Hoppsesongen 2015 ble avsluttet med NM på Notodden.

– Da er det utrolig godt å bli knadd og justert på benken hos Nicklas. Det bygger seg opp spenninger i kroppen, som Niclas lokaliserer og får ut.
– Er idrettsmassasjen og uttøyingene av musklene dine viktig?
– Veldig viktig. Etter en lang hopphelg eller en dag med hard fysisk trening er det viktig å få nullstilt kroppen, slik at den blir klargjort til å ta imot nye doser like hard trening, sier skihopper Sjøen.

Forskjell

– Den formen for trening Phillip driver med ligger helt i grenseland for hva en kropp tåler, sier fysioterapeut Niclas Lundmark.
– Men Phillip har bedre forutsetninger for å tåle dette enn de aller fleste, siden har trent hardt og målbevisst helt fra de tidlige tenårene. Han har en enorm basis av både styrke, spenst og koordinasjon i kroppen, sier Lundmark.
– Likevel kjenner jeg godt at enkelte muskelgrupper løsner når han kommer til meg etter ei hard treningsøkt, sier mannen som er spesialist på idrettsmassasje, og som har veldig mange kunder blant idrettsfolk i nærområdet.
– Er det forskjell på kosemassasje du bestiller på Thailand-tur og den idrettsmassasjen du gir idrettsfolk?
– Veldig stor forskjell, sier Niclas.

Summer Grand Prix

– Phillip presterte på veldig høyt nivå under Summer Grand Prix på plast i fjor sommer, sier landslagstrener Alex Stöckl.
– Vi har ikke evaluert årets sesong på snø ennå, og vi har åtte hoppere som skal vurderes opp mot landslaget. Men når det er sagt er det rimelig sannsynlig at Phillip vil hoppe i årets utgave av Summer Grand Prix. Hva som skal skje neste vinter kan jeg ikke si noe om nå, sier Stöckl.
– Nå ligger en periode med hard trening foran alle oss som vil hoppe på landslaget. En god blanding av fysisk trening pluss samlinger med teknikktrening, sier Phillip.