Mandag ettermiddag skulle det graderes for våre lokale karateutøvere. Som vanlig var det Simon Schilembo som på eksemplarisk vis ledet alle utøverne gjennom de omfattende kataøvelsene.

De aller fleste skulle gradere fra enten hvitt eller gult belte.

– På de laveste nivåene kreves det et halvt års trening før gradering. På trening må elevene vise at de behersker alle elementene de skal vise under graderingen. Er de ikke gode nok på trening, blir de heller ikke invitert til gradering, sier sportslig leder i Nesodden Karateklubb, Øyvind Ask.

– Hender det at utøvere som skal gradere ikke greier kravet til en høyere grad?

– Noen får av og til problemer med å huske programmet de skal vise. Er vedkommende en voksen person, som for eksempel skal gradere fra brunt til svart belte, får han eller hun beskjed om å komme tilbake en annen gang. Med barna er det annerledes. Der får alle som er invitert til gradering sitt nye belte, sier Øyvind. På mandagens gradering gikk det greit for alle. Omar Gallab, Andrej Chylisky, Christian Laliberte, Harald Furuholmen, Peder Thorbjørnsen, Heidi Elvenes, Even Stien og Pål Elvenes fikk alle sine gule belter. Stian Elvenes, Victoria Laliberte, Hans Erik Andersson, Jonathan Laliberte og François Hoffmann. Graderte til blått belte gjorde: Peder Håøya, Sunniva Laeskogen, Silje Fylling, Tina Jensen, Vegard Brenden, Eirik Stien og Rolf Dieter Cron. Snorre Huseby greide kravet til 2. Kyu brunt belte.