Nesten hele DFIs ski-elite, pluss venner og familie, var samlet da Erik Solberg feiret femti fylte år sist fredag.

Og jubilanten viste at han absolutt ikke er noen gammel-Erik. For en av landets sprekeste femtiåringer viste at formen er god, da han tok på seg ski og staver ned Haneborgenga. Den tidligere kretsmesteren er i storform, og nå som han er i samme aldersklasse som Geir Simonsen, blir det garantert tøft å bli veteranmester i langrenn i DFI til vinteren.

Pressekonferanse

Og da en såpass kjent person i Frogn-idretten skulle feires, var det selvfølgelig innkalt til pressekonferanse.  Den tok en noe uforberedt Erik på strak arm, godt hjulpet av sin tidligere fysioterapeut Morten Aamodt, som nok er mer kjent som Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvangs fysio på det glade nittitall der skikongene herjet i OL - og VM.  Aamodt hedret imidlertid både Erik og DFIs skigruppe da han fikk anledning.

- Når jeg forteller Bjørn og Vegard at det er rundt 700 store og små skiløpere som stiller til start på karusellrennene hver onsdag, så tror de nesten ikke hva de hører.  De er stinn av beundring av hva DFI ski får til i Drøbak, og her har jo Erik vært en av foregangsmennene i flere tiår.  Så at denne gutten fortjener en skikkelig feiring, er bare som det skal være sa Morten Aamodt før festen tok av på beste Erik-vis.  Nemlig med skicross på gressplen, parallellgang på ski, nittigradern i husveggen og selvfølgelig litt dans utover kvelden.  I hvert fall enkeltdans, dobbeltdans og kanskje litt hoppende padling sånn på slutten.

 

Vi i Amtasporten gratulerer vår lokale skipresident, som avslutter helgens feiring med å løpe Skaubygdaløpet søndag.  Som seg hør og bør en spreking som Erik Solberg.