- Det er det største antallet utøvere vi noen gang har deltatt med på en leir, opplyser hovedtrener Runar Todok. – I tillegg til de seks meget aktive jentene våre har vi med to 2006-jenter. Det gjør at vi har den største jentekontingenten på leiren, noe som er veldig moro, og i tillegg har vi med fire gutter, sier Runar Todok.

Fokus-leiren er sommerens høydepunkt for bordtennis i Norge, og i år deltar hele 139 barn og ungdom med utøvere fra 22 klubber. Nivået er fra tilnærmet nybegynnernivå til landslagsspillere. Det spilles to økter («pass») pr. dag, men i tillegg er det leker og konkurranser og deltakerne får nye venner fra hele landet.

– De siste ukene før ferien fikk vi tilsig av flere nye, ivrige og talentfulle gutter, opplyser Todok. – Vi har slitt med å få bygget opp en grunnstamme av gutter og håper med den nye gjengen å komme over denne kneika.

Fra skolestart håper han på ytterligere rekruttering av nye spillere. Da blir det kurs for SFO-barn på Berger skole, og et nytt nybegynnerkurs på mandag og tirsdager.

I sommer har også jentene i NIFs bordtennisgruppe deltatt på flere andre samlinger og leire, samt europamesterskap.

Les også: Tenk deg om før du kjøper skolesekk.