– For tida ser vi ser deg kjefte i vei på sunnmørsdialekt som ganske sinna supporter i NRKs serie «Heimebane». Hvordan havnet du der?

– Det var ikke helt tilfeldig, jeg er jo skuespiller og da jeg fikk høre at NRK skulle lage en serie i distriktet måtte jeg jo vise meg fram! Mulighetene her er ikke som da jeg bodde nærmere Oslo.

– Du vokste opp på Tangen, hvordan havnet du der? Og siden i Ålesund?

– Far min, skytebas mm. Ingolf Forsland, og min mor, Thordis Forsland kokke på Per's bodde i Blomsterveien 2 på Tangen. Fantastisk oppvekst med fotball på «sletta», skiturer på Tomåsan og bading på Hornstranda. I 1999 ble min kone Karoline Isaksen (fotballsekretær Fia i «Heimebane») gravid og vi flyttet til Ålesund hvor hun er fra.

– Hva ser du helst på tv?

– Jeg hører i grunnen mest på radio, men ser jeg på TV er det mest Debatten, Åpen Post, dokumentarer og nyheter. Ellers ser jeg serier på Nettflix, nå er det Mad Men som går hjemme hos oss.

– Det beste rådet noen har gitt deg?

– Jeg prøver å høre på så mange fornuftige folk som mulig. Beste råd er nok det å være seg selv og ikke ta ting så alvorlig – alt ordner seg for snille folk!

– Hva er et pluss med Nesodden – og hva er et minus?

– Nærheten til skogen, sjøen, Oslo og alle de fine folkene som bor der er jo gull! Lørdager på Tangen, hvor det alltid er noen å slå av en prat med. Har man dårlig tid trekker reisetiden til Oslo ned, særlig om man må reise flere ganger om dagen.

– Du får 100.000 til et lokalt formål. Hva gir du det til?

– Til Nesodden Teaterfabrikk.

– Hvem vil du gi en rose til?

– Til min mor, Thordis Forsland. Hun har alltid vært en blomst i livet mitt!

– Som Amta-redaktør for en dag – hva setter du søkelys på??

– Da ville jeg satt søkelyset på kulturtilbudet. Musikk-, teater- og danseundervisning for barn og unge. Kino, konserter og revyer og slike ting er viktig for at folk skal trives.

Les også

Karoline (18) fra Drøbak i filmen om Utøya