Prisen er en pengegave på 10.000 kroner.

Det var 2004-årgangen som sendte inn søknaden for hvorfor den burde få grasrotmidler.

– Veldig hyggelig å få disse pengene. Det er en super anerkjennelse for den jobben som gjøres i i 2004-gruppa, sier lederen av DFI´s skigruppe, Erik Solberg, som legger til:

– Vi må ikke glemme at hele skigruppa i DFI gjøre en flott jobb. Ingen nevnt, ingen glemt.

Dette var søknaden inn til idrettsforbundet, undertegnet av DFI skigruppes Trine Hahne.


"- Laget en plan sammen med utøverne for sesongen 2017/2018 for å opprettholde interessen for å komme på trening gjennom hele høsten/vinteren. Har prøvd å være lydhør til hva ungdommen ønsker og få tilpasset dette så det er i tråd med hva som må trenes på for å fremdeles synes det er gøy å gå på ski og ikke minst representere klubben i skirenn.

Vi har vektlagt og har planer om det samme videre å fokusere en del på det sosiale for å knytte de tettere sammen så ikke det blir så lett å slutte :) Dette også fordi vi trenger mange varierte tilbud hvis det fremdeles ikke skal snø noe særlig på østlandet. Barmarksesongen var lang i fjor og kan tenkes å bli lang i år. Vi har derfor puttet inn alt fra tur til svømmehall besøk hos andre grupper/idretter i klubben besøk på treningsstudio pepperkakebaking hyttetur mm.

Les også: DFI skigruppe med skikkelig kickoff

Vi ønsker å søke fordi vi har brukt mye av egne penger og gratistilbud i lokalmiljøet for å skape tilbud om aktiviteter som gjør det motiverende og litt mer spennende innimellom hardøktene. Det største ønske de har er å gå turrenn langt unna slik at det blir en stor tur ut av det hele. Ønsket er Svalbard Skimaraton og det er det pengene ville ha vært brukt til. Dette er et renn som går i april og kunne vært en god gulrot å strekke seg etter igjennom høsten og vinteren. Og gruppa er ferske ungdomsskoleelever så tilbudet om festligheter langt unna utholdenhetstrening og hurtighet er mange.

Vi er to trenere som vil gjøre vårt ytterste for at målet er å gå godt på ski ha det gøy i aktivitet og være sammen sosialt skal være langt er attraktivt enn å teste ut mye annet som ungdomsskoletilværelsen kan by på».