Christina Vukicevic Demidov (31) har fått ny jobb: – Jeg vil være med å engasjere og inspirere

ANSATT: Christina Vukicevic Demidov er ansatt som trener foir Wang Ung Fredrikstad.

ANSATT: Christina Vukicevic Demidov er ansatt som trener foir Wang Ung Fredrikstad. Foto:

Av

Den meriterte friidrettsutøveren fra Drøbak er ansatt som trener på Wang Ung Fredrikstad.

DEL

Friidrettsprofilen, som i mange år hadde norgesrekorden på 100 meter hekk, la opp som toppidrettsutøver da hun skulle bli mor for tre år siden. Nå starter den tidligere Wang-eleven en ny karrière – som trener på Wang Ung i Fredrikstad, melder Wang Ung Fredrikstad på sin Facebook-side.

En kapasitet

Sterk i troen: FFKs sportsutvalgsleder Håvard F.R. Johansen mener klubben er rustet til å komme seg ut av den vanskelige sportslig situasjonen.

Sterk i troen: FFKs sportsutvalgsleder Håvard F.R. Johansen mener klubben er rustet til å komme seg ut av den vanskelige sportslig situasjonen.

 

Toppidrettssjef for Wang, Håvard R.F. Johansen, mener det må være stort for idrettsungdommen i Fredrikstad å bli trent av en kapasitet som Christina.

– En åpen og blid jente som det er lett å like. Christina har selv vært elev ved Wang og for Fredrikstad betyr det mye å få inn en slik kapasitet med stor kompetanse. Hun kan også se tilbake på en lang karrière som utøver og har den siste tiden jobbet med ferdighetsutvikling hos unge utøvere, sier toppidrettssjefen til Fredriksstad Blad.

Slo gjennom i 2003

Christina Vukicevic, gift Demidov, slo gjennom med gull i ungdoms-OL i Paris i 2003 og tok sølv i junior-VM i Beijing i 2006. Som senior har hun blant annet sju NM-gull, en fjerdeplass fra EM i Barcelona i 2010 og en bronse fra innendørs EM i Paris i 2011 på korthekken. Nå gleder hun seg til å trene WANG-elever:

– Finnes det noe mer inspirerende og givende enn å jobbe med ivrige, engasjerte og talentfulle ungdommer? Jeg tror ikke det. Derfor har jeg lyst til å jobbe på Wang Ung, sier friidrettsprofilen til Wang Ung Fredrikstads hjemmeside.

– Jeg har drevet med toppidrett selv og vet hvilken vei som venter dem. Jeg skal derfor prøve å ruste dem så godt jeg kan før idretten blir for seriøs i senere alder. Kunnskap og det å ha det gøy på trening vil være nøkkelord for meg.

Se artikler om hekkeløperen i Amta fra 2015 og 2016:

Christina blir mamma, ferdig med friidretten 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags