Fredag fosser Færdern frem

Spektakulært: Like sikkert som at vinden dør utover kvelden, så vil fergene til og fra Danmark og Tyskland brøyte seg gjennom Færderseilasen.

Spektakulært: Like sikkert som at vinden dør utover kvelden, så vil fergene til og fra Danmark og Tyskland brøyte seg gjennom Færderseilasen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag går startskuddet for nok en Færderseilas, en seilas som har vært gjennomført 70 ganger.

DEL

Den 71. Færderseilasen vil ha målgang på Husøflaket mellom Jarlsø og Husø. Fra mållinjen er det kun 2 nautiske mil inn til Tønsberg hvor Færderfestivalen har sitt utgangspunkt, skriver arrangøren.

Men først skal altså hele bøtteballetten passere både nesoddlandet og Drøbaksundet, og det kan fort bli trøblete sier seilmagasinet.no

- Vurdering av strøm, hyppige seilskift, og det å kunne forstå vinden blir helt avgjørende i årets Færderseilas. Sjekker man yr.no for Indre Oslofjord, forteller prognosene om svak vind fra nordøst. Strømmen i Drøbaksund er alltid avgjørende. Ifølge tidevannstabellen  er det lavvann i Indre Oslofjord kl 12.00, og høyvann kl. 18.38. I løpet av denne tiden vil det renne mye vann inn i fjorden. Med lett vind, blir strømmens innvirkning større. Det gjelder altså å holde motet og humøret oppe. Ja, det blir litt regn, men ikke all verden. Det kommer en oppklarning mot slutten, skriver seilmagasinet om utfordringene før årets regatta.

VIDEO: Se de hundrevis av seilbåter passere Badeparken under Færderseilasen 2015:

  Se deltagerne i Færderseilasen når de passerer Drøbak. Amta 2015. FOTO: Steinar Knudsen.

  Mange vinnere

  I løpet av årene, har det vært mange seilere fra Nesodden og Drøbak, som har vunnet en av de mange klassene.  Noen kommer sikkert til å vinne i år også.  Men hvem det blir, tør ikke amtasportens noe ukyndige seilsportsreporter tippe. 

  Men at noen av dem vil utnytte sin spisskompetanse rundt strømforhold og vind i Drøbaksundet, og ta hjem seieren, er vi ganske så sikre på.

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

  Artikkeltags