Gå til sidens hovedinnhold

Fire finaleplasser er sikret

Artikkelen er over 3 år gammel

Frogn og Drøbaks skyttere var i ilden også søndag, denne gang var det skyttere i klasse eldre rekrutt og klasse veteran 55 år sin tur.

Landsskytterstevnet i Førde

Nivået i klassen eldre rekrutt er veldig høyt, og for å få finaleplass måtte alle skuddene plasseres i den 6 cm store tieren på hundre meters avstand. Etter gjennomført skyting står Frogn og Drøbaks trekløver igjen med en nier og 24 tiere hver. 249 er veldig gode poengsummer, men altså ett fattig poeng for lite for å sikre seg en plass i finalen. Allikevel noterer vi delt 61. plass på Martin og Vegard Saxebøl, og en delt 84. plass på Christoffer Finstad som hadde noen færre innertiere. Det deltok 382 skyttere i denne klassen.

- Da er det komme beskjed om at det BLIR finaleplass til Martin, Vegard og Christoffer da finalegrensa er 249 poeng. Dette blir morro, sier skytterleder Monica Saxebøl i Frogn og Drøbak.

- I tillegg blir det finale på Odd Petter Nythe da grensen for veteran 55 år er 243 poeng. Altså 4 finaleplasser er sikra etter dagens skyting. Ungdommene skyter sin finale i morgon og Odd Petter skyter finale på torsdag.


Tre eldre travere

På forhånd var det også knyttet spenning til om Odd Petter Nythe, Kay Pettersen eller Erik Berntsen kunne gjenta gamle bragder og hevde seg i klassen for veteraner eldre enn 55 år. Det ble Odd Petter som presterte best av de tre med 244 poeng. Dette ga en 48. plass. Finalegrensen er ikke bestemt i denne klassen enda, men det er fare for at også Odd Petters resultat er ett poeng for lite. Erik Berntsen noterte 240 poeng, mens Kay Pettersen åpnet godt med 148 poeng på sine første 15 skudd, men med en noe svakere avslutning stoppet med 237 poeng.

Kommentarer til denne saken