André Wold ser fram til åpningen og mener dette er et etterlengtet tilbud.

- Fjernstyrte biler er en stor hobby for mange i Frogn og endelig får Drøbaks RC- ungdom et sted for felles bilkjøring, og ikke minst for å skape et RC- miljø i Drøbak, sier Wold. Den nye RC-banen har en total lengde på cirka 180 meter og er dekket med grus.

- Her blir det utfordringer for de aller fleste, forteller Wold. Ildsjeler har jobbet lenge for å realisere en egen bane.

- Dette er ett tiltak som har kommet i stand ved hjelp av ildsjeler i lokalmiljøet og en velvillighet fra Frogn Kommune til å støtte opp om det som hører hjemme i kategorien uorganiserte aktiviteter. RC-banen vil driftes på samme måte som skaterampen, for og av de aktive brukerne, forteller Wold som roser kommunen for hjelp og velvillighet.

- Frogn Kommune har jobbet lenge med å finne et velegnet område for fjernstyrt bilkjøring. Alle tillatelser ble klare etter sommerferien, og de aktive har selv konstruert og bygget opp banen ved en hypping og aktiv dugnadsinnsats de siste ukene.

André Wold håper nå på godt vær og mye folk førstkommende søndag.

- Alle interesserte, med og uten egen bil, er hjertelig velkomne til selve åpningen av RC-banen. Det blir høytidelig snorklipping av Frogn Kommune ved kulturetaten, det blir servering av pølser og brus og selvfølgelig demonstrasjonskjøring og konkurranser med forskjellige biler, forteller Wold som lover spektakulær kjøring.

- Her kommer både elektro og bensinbiler til å kjøre. De raskeste bilene har en toppfart på opp mot 100 km/t så dette kan bli spektakulært.