Gå til sidens hovedinnhold

Viktor vant NM i golf helt suverent.

Artikkelen er over 7 år gammel

Drøbak Golfklubb har virkelig markert seg denne helgen. Viktor Hovland ble norgesmester, mens Sandra Nordaas ble nummer tre og tok bronse.

16-åringen fra Drøbak ledet NM med tre slag på Kristian Krogh Johannessen før søndagen, men dro i fra med nok en imponerende runde. Hovland viste lite tegn til nerver, og avsluttet med solide seks under par for å vinne med fem slag over Johannessen.

– Veldig kult med en kongepokal! Spillet var solid mesteparten av veien, men jeg hadde også litt flaks på et par av hullene. På hull 13 slo jeg en lobb alt for hardt, men den traff toppen av pinnen og la seg helt inntil koppen. Hullet etter klarte jeg å toppe en wedge som akkurat ikke gikk out of bounds. Jeg sparte en del slag på de hullene, så det var mye som gikk min vei, sa Viktor Hovland til norskgolf.no etter seieren på Tyrifjorden.

Stabilt spill fra tee til green og presise jernslag var nøkkelen til ukens seier.

– Jeg har lagt innspillene nærme hele uken og puttet bra. Da blir det mange birdies, sa Hovland etter seieren.

Grunnlaget for seieren la Viktor på fredagens runde. Da gikk Drøbakspilleren på under 10 slag under banens par og spilte i følge han selv en av sinne aller beste runder noensinne.

Sandra på 3.plass

Sandra Nordaas fra Drøbak var favoritt i dameklassen. Hun innfridde ikke helt, men spilte seg stort opp de siste dagene.

– Jeg har hatt en veldig bra dag, og det var stabilt helt fra starten av. Turneringen startet ikke fullt så bra. Jeg slo ustabilt, men jeg skjerpet meg de neste dagene. Jeg ringte treneren min Jim (McGowan, Drøbak GK journ. anm.) etter en av rundene og fikk noen gode tips. Etter det har det gått bedre og bedre, sa Sandra til norskkgolf.no etter at tredjeplassen var et faktum.

Om ti dager reiser Nordaas til Kina sammen med klubbkamerat og NM-vinner i herreklassen, Viktor Hovland for å spille Junior Olympic Games

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.