Steilene: I mer enn tretti år har det vært et fast båttilbud over til de to innerste Steilene-øyene.

Denne tida har det populære tilbudet vært tilgjengelig onsdag til søndag. Nylig fikk Amta imidlertid en telefon fra en som ikke vil ha sitt navn på trykk, men som var sjokkert over følgende oppslag nede på Alværn-brygga:

«Årets sesong er fra fredag 1. juni til 26. august. Ferga kjøres kun fredag, lørdag og søndag mellom klokka tolv og sju.»

Det er altså bare i helgene man kan komme over til Steilene i kommunal båt.

(Saken fortsetter under bilder.)

– Det er fordi det dessverre ikke er nok midler til drift uten om kjøring i helgene, sier kultursjef Ellen Knutsen og legger til at reduksjonen i tilbudet faktisk startet allerede i fjor.

Trettien år

Det er de siste elleve årene at kommunen har hatt hånd om det populære skysstrafikken. I tjue år før det drev Nesodden Seilforening transporten ved hjelp av dugnadsinnsats og ferga «Blåtann».

Fra 2007 har «Undine» gått i skytteltrafikk mellom flytebrygga i Alværn og Landsteila, uten faste rutetider.

Systemet har vært slik at man mellom klokka tolv og sju hver dag, unntatt mandag og tirsdag, har kunnet tilkalle ferga via båttelefonen, 908 34 585.

Det er ingen faste rutetider, man ringer båttelefonen og ber om å bli hentet. Billetten koster førti kroner og voksne og tjue for barn. Det opplyses også at man kan avtale gruppeturer og kjøring utenom kjernetiden med båttelefonen.

Flott turmål

– Kulturavdelingen fikk kutt i budsjettet, og det gikk blant annet ut over Undine-kjøringen, beklager Knutsen.

– Trøkket var ikke særlig stort i ukedagene og vi har egentlig ikke opplevd så mye klaging, sier hun.

Knutsen gleder seg for øvrig over en økning i bruken av Steilene til selskapelighet.

– Nå er lokalene bortbestilt ut september. Mange bruker det også som turmål, men mange har ikke vært der ennå og har det til gode.