Da Stine Næss-Hartmann kom over sukkerspinnmaskinen på Tangen Senter ble hun fortvilet. I et Instagram innlegg stiller hun seg kritisk til maskinene.

« ... Assa, hva er dette som står på Tangen Senter nå?! En sukkerspinnmaskin?! Aldri sett på en fornøyelsespark en gang ...», skriver hun i innlegget.

Innlegget har i skrivende stund over 500 likes, og flere har reagert med nedsettende kommentarer.

Trist av voksne folk

Hartmann reagerer på hvordan godt voksne mennesker å oppføre seg i kommentarfeltene.

– Jeg syntes det er trist at voksne folk ikke klarer å oppføre seg i kommentarfeltet. Noe som alltid gjentar seg når man som påvirker ytrer seg om en sak, forklarer hun.

Tre av kommentarene har Hartmann selv publisert på sin profil.

«Nok en fin dag på internett..», skriver hun i innlegget.

Stiller seg kritisk

Næss-Hartmann mener at maskinen sender feil signal til den yngre generasjonen.

– Som småbarnsmor stiller jeg spørsmål ved grunnen til at en slik maskin dukker opp i utgangspunktet, da vi vet at barn eksponeres for stadig mer godteri. Og dette produktet rettes i stor grad mot de yngste, noe jeg også betviler om er lov, skriver hun i en sms til Amta.

På spørsmålet om hva hun kunne ønske seg på kjøpesenteret, svarer Hartmann følgende:

– En spennende kafé med næringsrik mat som erstatter Fru Johnsen er et ønske. Både for voksne og barn, uttrykker hun.

Maskinen blir fjernet

Det har blitt sendt inn en klage til Tangen Senter på sukkerspinnmaskinen.

– Vi mener ikke at vi har brutt noen lover eller gjort forsøk på fremme noe negativt. Flere synes det er et morsomt tilbud, og er innforstått med at man selv velger å kjøpe sukkerspinn på lik linje med andre søtsaker på andre steder hvor varer omsettes. Maskinen blir fjernet for å unngå videre debatt rundt temaet på Tangen Senter, og med dette legges ballen død, forklarer senterleder Jorunn Røed til TV2.

Hartmann er fornøyd med at senteret tar tak og på sikt fjerner maskinen.

– Jeg er glad for at de etter hvert fjerner maskinen da jeg mener kjøpesentrene heller bør gjøre det lettere å ta sunnere matvalg. For både voksne, barn og unge, skriver Hartmann.