Espen Klouman Høiner fikk prisen for Beste scenetekst for teksten til «Vi, folket», mens De utvalgte fikk prisen Særlig kunstnerisk innsats for forestillingen «De utvalgte – Skipet – Vol. 5 Short cuts», som hadde premiere i Nordstrand steinbrudd på Nesodden.

Pris nummer tre

Prisen Beste audiovisuelle design gikk til Boya Bøckman for visuell design til De utvalgtes forestilling «De utvalgte – Skipet – Vol. 5 Short cuts».

Prisen Særlig kunstnerisk innsats deles ikke ut hvert år, men det er faktisk andre gang De utvalgte får prisen.

– Dette er jo bare flott! Det er jo slettes ikke hver dag man blir så satt slik pris på, sier Morten Kippe fra De utvalgte til Amta.

– Det er så fortjent at Boya fikk prisen for han er vanvittig dyktig og flink. At gruppen fikk pris ser vi på som en stor anerkjennelse for alt det arbeidet vi legger ned. «De utvalgte – Skipet – Vol. 5 Short cuts» er en del av serie med forestillinger, så vi tenker at prisen også er en anerkjennelse av hele den produksjonen vi nå har drevet med i to år.

– Motorsykkelklubben Hydra MC disponerer steinbruddet, og de lånte villig bort scene, bar og toaletter til De utvalgte. De stilte også opp i forestillingen, kjørende på motorsykler. At vi kan ha slike lokale samarbeid er veldig bra. I samme forestilling var det også med unge flyktninger fra Syria og Afghanistan som er bosatt på Nesodden.

Nå har De utvalgte en research-pause mens de planlegger nye forstillinger. Hva dette ender i kan ikke Kippe forteller noe om foreløpig.

Pris nummer fire

Og siste mann ut på scenen for å motta heder og ære var nok en nesodding. Regissør og skuespiller Stein Winge fikk Heddakomiteens ærespris.

I begrunnelsen for æresprisen skriver Heddakommiteen «Vi vil gjerne hylle norsk teaters legendariske bad boy og ærverdige patriark. Stein Winge.

Heddakommiteens ærespris er en særlig gjev honnør og deles i år ut til en instruktør for hans markante regigjerning i norsk og internasjonalt teater og opera.

Hans uredde signatur har inspirert kolleger, gitt publikum rike opplevelser og satt norsk scenekunst på kartet. Han er massivt kunnskapsrik og kompromissløs. Med karakteristisk temperament og dyp menneskelig innsikt har han gang på gang gått i krigen med store og små ensembler, gamle og nye tekster og et vidt spekter av rom, sjangre og uttrykk. I hans arbeid møtes erfaring med åpen intuisjon. Mange har opplevd å kunne gå lenger enn de trodde de kunne under hanskunstneriske ledelse.

I sitt virke har han vært vesentlig for utviklingen av norsk regikunst og fagets posisjon i forhold til den dramatiske teksten. Han har mot til å tenke stort og nytt. I det rommet vi er i nå; for eksempel gjennom gigantprosjektene Merlin og Bibelen. Som teatersjef for Nationaltheatret var han visjonær nok til å etablere Ibsenfestivalen.