Finstasen var på da 150 elever hadde juleball ved Bakkeløkka skole på Fagerstrand. Initiativet er en mangeårig tradisjon ved skolen, og er et gratis arrangement for alle elevene fra 8. til 10. trinn.

Guttene stilte i dress og jentene stilte i glamorøse kjoler. Flere har brukt hele året på å forberede seg til denne anledningen.

Bildeserie

BILDESERIE: Se bilder fra nyttårsballet til Bakkeløkka skole

–Vi synes opplevelsen av å være her og at vi har pyntet oss er det beste, forteller Sunniva Wilhelmsen (15), Tata (15), Tiril Valen (15) og Malin Chanita Hals Krohn (15).

Det siste ballet

For tiendeklasse blir dette det siste ballet de opplever på ungdomsskolen. Til sommeren går ferden videre til videregående skole, noe de gleder seg til.

– Det er deilig å snart være ferdig med ungdomsskolen, forteller Karl Oskar Granerud og hans kamerat Sebastian Ruud som begge to skal bli rørleggere.

Det ble blant annet servert pizza, hamburger, vårruller og taco laget av foreldrene i niendeklasse. For en gjengen under her var det ikke bare mat og dansing som sto i fokus. De hadde fått øye på noe fint.

– Vi syntes det er mange pene jenter her i kveld, forteller Leon Felix, Christian, Sander og Lars.

Positive tilbakemeldinger

Rektor ved Bakkeløkka skole, Ole Kristian Hauan, er godt fornøyd med arrangementet og kan fortelle at det går knirkefritt.

– Det er utelukkende positive tilbakemeldinger fra både elever og foresatte. Det er stor suksess. Vi arrangerer dette for at elevene skal ha en god opplevelse, sosialisert seg og ha en velfortjent fest, forklarer Hauan.

På de to årene han har vært rektor ved Bakkeløkka har han kun positive erfaringer med nyttårsballet. Det samme opplever nestleder i FAU, Heidi Schjøll Granerud.

– Vi har heller ikke fått noen negative bemerkninger. Alle er positive og det er veldig lett å få med foreldre til å hjelpe til. De melder seg til vakter, stå i baren og hjelpe til her og der. Det virker som om alle er positive, forteller hun blidt.

Dro fram den røde løperen

Da elevene ankom ballet var det dekt på med både løper og lys. Rektor Hauan mener det er en klar selvfølge når elevene skal feire og kose seg.

– Elevene må jo få rød løper, det er selvsagt. De planlegger dette lenge, og det er noe de gleder seg til hele året. For mange er det nok årets høydepunkt, forklarer han blidt.

Både nestleder og rektor er klare på at de ikke hadde klart seg uten en spesiell faktor.

– Alle foreldrene som stiller opp. De gjør det mye enklere å gjennomføre når så mange stiller opp med både det ene og det andre. Stor takk til alle sammen, uttrykker Heidi Schjøll Granerud.