Navn: Birgitte Åmli

Alder: 21 år

Bosted: Langhus

Yrke/studie: Bachelorstudent i Media og kommunikasjon på OsloMet. Jobber deltid på Meny i ferskvaren.

– Du er ute i praksis i Amta. Hvordan trives du?

– Det er mye nye inntrykk, men veldig gøy å kunne ta lærdommen fra studiene ut i arbeidslivet. Amta er et hyggelig sted å jobbe og derfor spesielt fint for meg som ikke er en dreven journalist ennå.

– Hva kan leserne vente seg?

– Jeg er i praksis i Amta i ni uker og ønsker å skrive saker som opptar unge lesere. Det er veldig hyggelig om unge mennesker tar kontakt med meg og forteller om saker de ønsker at jeg skal skrive om.

– Du er oppvokst på Nesodden. Hva synes du var aller best med å vokse opp på halvøya?

– Jeg trives veldig godt ute, spesielt om sommeren. Har alltid satt stor pris på de fine sommerdagene på Fjellstrands strand med gode venner. Jeg og familien har også gått mye turer i Nesoddmarka, som er noe jeg trivdes med.

– Fortell noe ikke alle vet om deg.

– Jeg driver med islandshest på Nesodden og jobber litt som frilans fotograf, der jeg tar på meg diverse oppdrag.

– Hva er ditt håp for 2022?

– Jeg håper på godt resultat på bacheloroppgaven og at jeg har mulighet til å få en medierelatert jobb etter endte studier. Det er virkelig noe jeg ser fram til!

– Hva er ditt favorittreisemål?

– Det fineste stedet jeg har vært hittil må være Portugal, landet har fantastisk kultur og landskap.

– Hvis du skulle gitt 100.000 kroner til et formål/organisasjon, hvem får pengene?

– FOD-gården, for de omplasserer katter og hunder. Jeg er veldig opptatt av dyras rettigheter. Mye av engasjementet kommer av at jeg har hund og hest selv. Derfor ser jeg hvor viktig et godt hjem er for alle dyr.

– Hvem fortjener en rose?

– Jeg synes at alle studenter under pandemien fortjener en rose. De har sittet hjemme med digital undervisning og ikke engang hilst på medelever og lærere. Vi har mistet mesteparten av det sosiale og mye lærdom har dessverre gått tapt.