Summende samarbeid mellom kunstnere og næringsliv i Drøbak

Fruktbart: Anita Dahl på Hageland i Drøbak sammen med billedkunstner Jan-Kåre Øien, fra Drøbak 
Kunstnerforum. 
- Et lite eksempel på hvordan kunstnere og næringslivet kan samarbeide om noe som er oppbyggelig for lokalsamfunnet og samtidig et kreativt bidrag til det grønne skiftet som verden trenger, sier Cesilie Tanderø.

Fruktbart: Anita Dahl på Hageland i Drøbak sammen med billedkunstner Jan-Kåre Øien, fra Drøbak  Kunstnerforum. - Et lite eksempel på hvordan kunstnere og næringslivet kan samarbeide om noe som er oppbyggelig for lokalsamfunnet og samtidig et kreativt bidrag til det grønne skiftet som verden trenger, sier Cesilie Tanderø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En fruktbar idé fra Drøbak Kunstnerforum – og vips så var Hageland med på laget. Nå håper de å la humla suse.

DEL

DRØBAK: – Tanken er at det vakre og det nyttige skal gå hånd i hånd. Kunstnere og andre næringsdrivende kan samarbeide om mye i vårt lille hjørne i verden, sier Cesilie Tanderø som er leder av Drøbak Kunsterforum.

– Vi betaler kunstneren, Hageland gir plass og Nelson Garden har gitt stand og frø, forteller Tanderø, som oppfordrer alle til å tenke på humler og insekter. Summa summarum er mottoet: «Strø om deg med blomsterfrø i sommer!".

Oppmuntrer til samarbeid

Kunstnerforumet har bestandig ønsket samarbeid med forskjellige aktører. På sin egen «Bakgårdsfestivalen» har de samarbeidet med lokale serveringssteder og catering. Galleribrosjyren som ble lansert for noen år siden var resultat av et samarbeid med Drøbak Kunstforening og Frogn kommune.

– Vi har også utstillinger i samarbeid med Håndverksbageriet, og på Bakgårdsfestivalen i år samarbeider vi med operaen på Oscarsborg. Nå gjøre vi dette for humler og bier og pollinerende insekter som sommerfugler, biller og blomsterfluer, som er nødvendige for at blomstrende planter skal kunne formere seg. Særlig biene har stor økologisk og økonomisk innvirkning for den viktige rollen de har i pollinering av planter, sier Cesilie Tanderø til Amta.

– Det er bare for folk å ta kontakt hvis noen har en god idé! oppfordrer lederen av Drøbak Kunstnerforum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken