– Det blir spennende å følge jentene framover. Etter påske starter seriespillet utendørs og her kan det bli mye moro.

Den som sier det er Jan Kleven, trener for Nesodden Fotballs J15-lag. Et lag som har vært særdeles aktive og benyttet vinteren godt. Blant annet med 14 kamper i futsal-serien i Oslo hvor de fra slutten av oktober til mars har spilt kamper i Romsåshallen hver tredje søndag.

Suveren serieseier

Det har resultert i 12 strake seirer og suveren førsteplass på tabellen. Laget endte opp ti poeng foran neste lag, og scoret hele 64 mål på sine 14 kamper. Seriemesterskapet ble sikret før den siste helgen med kamper.

– Vinteren har gitt jentene og oss som følger laget mange gode fotballøyeblikk, smiler Jan Kleven.

Han forteller at det skjer mye spennende med jentefotballen på Nesodden for tiden.

– Mange lag har en flott utvikling og har virkelig noe på gang. Alle årganger har fått nye spillere foran denne sesongen. Om to uker reiser 60 ungdomsjenter fra Nesodden til Gøteborg på treningsleir. Antallet deltakere har økt med 100 prosent fra tilsvarende treningsleir i fjor.

– Mye av årsaken til den positive utviklingen er at Nesodden IF med Fredrik Lund Vang i spissen aktivt tar tak i satsingen på jentesiden i fotballgruppa. Med det høye antallet yngre jenter og ungdommer som nå spiller fotball er det ikke mange sesonger til vi har et A-lag damer i en høyere divisjon enn herrenes A-lag, spår Jan Kleven.