Gå til sidens hovedinnhold

Sykkeltvillingenes pappa: – Jeg tror egentlig ikke vi skjønner hvor mye det har betydd

Lars Johannessen ser tilbake på tiden i DFI, og hva klubben har betydd.

Frogn: De blir kalt for sykkeltvillingene, Tobias og Anders Halland Johannessen. Helt fra de var seks år gamle har de vært tilknyttet DFI, og far Lars Johannessen sier klubben har betydd mye for familien.

– De begynte på IGF (Idrettens grunnskole) da de var seks år gamle. Begge to har alltid hatt enorm glede av fysisk aktivitet, og i DFI har de fått holde på med både fotball og sykling. Det har betydd mye, og har vært moro også for meg, sier Johannessen.

Nå er tvillingene 22 år, og far Lars sier det har vært flere morsomme episoder i årenes løp.

Les også

Her blir Tobias og Anders hedret – nå sikter de seg inn mot Tour de France

– Alt begynte med IGF

– Det var en periode hvor de både spilte fotball og syklet. Det var både klubbmesterskap i sykling pluss fotballkamp på samme dag. For å rekke begge møtte gutta opp til fotballkampen i sykkeltøy. Fotballtrener Thomas Dahl var ikke veldig fornøyd, sier Lars og ler.

Lars Johannessen forteller om da ungene var små, og hvordan det har påvirket familielivet.

– Da gutta var mindre var vi en foreldregjeng som var trenere på Sogsti. Vi vant sjelden, men jeg tror ikke det var mange som hadde det så morsomt som oss. Senere ble det jo mer seriøst, og det har vært så mye dyktige trenere i DFI fotball. Jeg tror egentlig ikke vi skjønner hvor mye det har betydd, og alt begynte med IGF, sier han.

Daglig leder i DFI, Teresa Storrud Visedo forteller at IGF er foreldredrevet.

– IGF er en undergruppe i DFI hvor vi ønsker at barn i Frogn skal få muligheten til å bli kjent med forskjellige aktiviteter og idretter i DFI. Nå ønsker vi alle som er født i 2015 eller 2016 velkommen, her får barna lære finmotorisk trening, koordinasjon, ballfølelse, lagfølelse, styrke, teknikk og sosialt samvær, sier Storrud Visedo.

Bildeserie

BILDESERIE: Her blir Tobias og Anders hedret

– Glede hele livet

DFI-sjefen sier at historien til Tobias og Anders Halland Johannessen viser hvor viktig IGF kan være.

– Vi ønsker idrettsglede for alle, og det er viktig at barna begynner tidlig, for dette kan gi dem glede hele livet, sier hun.

Tvillingene Halland Johannessen deltok for kort tid siden i Tour de L"avenir, der Tobias vant ungdommenes svar på Tour de France, mens Anders tok en sammenlagt 7. plass. Sistnevnte syklet seg også til topps på to etapper.

– Gutta syklet alltid rundt, og har aldri fått lov å sitte inne. Heldigvis har de ikke ønsket det selv heller. Og takket være DFI har de nå funnet det de elsker. De er på en bølge nå, og har staket ut en kurs videre. Det er ikke alle forunt å få en slik mulighet, sier Lars Johannessen.

– IGF viser at man må begynne et sted, og allsidigheten er en stor styrke, legger han til.

– Jeg vil takke alle de frivillige som har vært en del av IGF tidligere og har nå fått en ny mann til å organisere videre. Han heter Ole Christan Bakke og kan treffes på olbakke@hotmail.com eller telefon 95938287, opplyser Storrud Visedo.

Bildeserie

STOR BILDESERIE: Mange møtte opp for å få et glimt av verdens beste syklister i Drøbak

Les også

– Stort at verdens beste syklister starter her i Drøbak

Kommentarer til denne saken