Ildsjelprisen på Nesodden, som deles ut i regi av partiet Rødt, valgte i år å ære noen av kommunens arbeidere.

Forslagsstilleren framhever blant annet at Arne Johansen og den øvrige arbeidsgjengen i Teknisk avdeling vann og avløp, Espen Solvik, Tom Michaelsen og Eirik Tomter på for blant annet å ha å ha «deltatt i utviklingen på nasjonalt plan».

Her er lista over begrunnelser:
Avdelingen for vann og avløp har «i alle år ha sørget for at kommunens innbyggere har hatt rent vann, rehabilitert kommunale spillvannsrør og hindret forurensning, rehabilitert vannrør og spillvannsrør i forbilledlig samarbeid, med befolkningen.»

Forslagsstiller berømmer også at «samtidig med at jobben har blitt gjort har avdelingen ytt en service utover det vanlige med sin kunnskap, pedagogikk og vennlighet».

Og de har «deltatt i utviklingen på nasjonalt plan, ved å ta i  bruk en teknologi som både er kostnadsbesparende og meget miljøvennlig. Det er ny metode som skifter rør fra kum til kum uten å grave. Metoden kalles Kracking eller No Dig: No dig er digg. Ingen graving og vannforbruk som er halvert siden 1986. Alt dette er, i følge den som foreslo, utført på «begeistret og
nysgjerrig måte».

Les også:  Se hvem som er nominert til ildsjelprisen på Nesodden


Juryen kommenterer på sin side dette:

 «De fleste av oss tar det som selvfølge at det kommer vann når vi skruer på krana om morgenen. Men bak det ligger mye arbeid. Mange kommuner sliter med sine systemer. Å ha en innovativ og nyskapende avdeling som gjør Nesodden landsledende på ny teknologi er ingen selvfølge. Det handler om rom for nytenking og engasjement. Dere har forandret Nesodden.»