Natt til søndag satte politiet i Oslo i verk ekstra sikkerhetstiltak som følge av helgens uro i Danmark.
– Vi har innført ekstra sikkerhetstiltak, både generelt og med tanke på spesifikke arrangementer, sier operasjonsleder Finn Belle til NTB.  Men i følge politiet i Follo foreligger det ingen trusler mot avistegnerhuset i Drøbak.

Les også: – Ingen grunn til økt frykt i fribyen
 

Avistegnerhuset er åpent som normalt søndag.

Direktør ved Akershusmuseet, Cecilie Øien sier de har hatt kontakt med lokalt politi helt siden hendelsene i Paris for en måned siden.
– Vi er opptatt av at både ansatte og besøkende skal være trygge, og har løpende kontakt med politiet, sier hun.
Øien sier de var i kontakt med politiet søndag, men at det var de som tok kontakt.
– Vi er ikke informert om spesielle tiltak i Drøbak av politiet i Follo, og stoler på de vurderingene som gjøres.

Operasjonsleder ved Follo politidistrikt, Lisbeth Mjøsund sier det ikke foreligger trusler.

- Det blir fortløpende gjort vurderinger, og vi har tett kontakt med politiets sikkerhetstjeneste, sier hun. Det foreligger ingen konkrete trusler mot Avistegnernes hus i Drøbak nå, opplyser Mjøsund.

Fakta om angrepene i København:

* Lørdag ettermiddag, rundt klokken 15.30, ble en 55 år gammel mann drept da en maskert gjerningsmann åpnet ild med automatvåpen mot kulturhuset Krudttønden i bydelen Østerbro.

* Tre politifolk ble såret, to av dem var livvakter fra sikkerhetspolitiet PET.

* Det ble skutt inn i kulturhuset fra utsiden. Politiet besvarte ilden, og den mistenkte rømte fra stedet i en Volkswagen Polo.

* Klokken 16.17 lørdag ankommer mannen, som politiet senere utpekte som hovedmistenkt, en adresse i Nørrebro i drosje. 20 minutter senere kommer han ut igjen, viser overvåkingsbilder politiet har innhentet.

* Fra klokken 23 setter en styrke fra PET boligen under overvåking. Mannen er på dette tidspunktet fortsatt ikke identifisert.

* Like før klokken 1 natt til søndag åpnet en person ild mot politifolk utenfor den jødiske synagogen i Krystalgade ved Nørrebro. En ung jødisk mann ble drept, mens to politibetjenter ble såret.

* Rundt klokken 5 ankommer den mistenkte adressen i Nørrebro. Politiet opplyser at de roper til mannen, som svarer med å åpne ild. Politiet skyter tilbake og tar livet av mannen.

* Søndag morgen opplyser dansk politi at de tror den drepte sto bak både angrepet ved Krudttønden i Østerbro og angrepet utenfor synagogen.

* Både den franske ambassadøren og kunstneren Lars Vilks var til stede på debattmøtet «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed» i kulturhuset Krudttønden. Ingen av dem ble såret, og Vilks ble kjørt i sikkerhet på hemmelig sted.

(Kilder: Ritzau, TT, politiet i København)

(©NTB)