Leder for Avistegnernes hus i Drøbak, Helge Simonsen sier til Amta lørdag at det er trygt for publikum å besøke Avistegnerhuset.

- Vi samarbeider nå med politiet og PST, og jeg har full tillit til at de gjør det som er riktig og mulig, sier Simonsen.

Amta kontaktet PST fredag kveld for å få en oppdatering:

- Har dere endret trusselvurderingen for Avistegnernes hus i Drøbak etter at det ble kjent på et fransk nettsted at Norge kan være neste terrormål?

- Nei, det er ikke meg bekjent at vi har foretatt en konkret trusselvurdering opp mot det objektet du nevner. Vi er imidlertid for fullt i gang med å undersøke trusselen utførlig, for å avdekke om den er reell, men det er for tidlig å konkludere, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST.

Hun legger for øvrig til at det er stedlige politimyndigheter som må vurdere eventuell iverksetting av sikkerhetstiltak.

- Det er Follos politimester som har ansvaret for sikkerheten til borgerne og eventuelle organisasjoner.

Trusselen er altså lagt ut på et fransk nettsted, der også Danmark blir pekt ut som neste mål.

– Vi er kjent med trusselen som er publisert og jobber nå med å avklare den, sa operasjonslederen ved Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB tidligere i dag.

Avistegnernes Hus i Drøbak beskriver seg selv som "nasjonalt senter for tegning og ytringsfrihet".

Amta snakket torsdag med PST om en eventuell terrorfare for Avistegnernes hus.

- Hva er sikkerhetstjenestens vurdering av denne institusjonen som er ganske enestående i Norge, Siv Alsén i PST?

- Det vi har sagt er at vi ikke ser noen direkte kobling mellom handlinger i Frankrike og forholdene i Norge.

- Men er det trygt for publikum å besøke stedet som ligger midt i Drøbak sentrum?

Les også: - Trusselsituasjonen er ikke verre enn før

- Det foreligger ingen konkrete trusler mot verken mediehus eller avistegnerhus i Norge nå, men generelt har vi et skjerpet trusselbilde. Trusselnivået er altså det samme som på tampen av 2014, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén.

Lørdag arrangerer Litteraturhuset i samarbeid med Fritt Ord og Norsk PEN debatt som markering mot terrorangrepet på Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris onsdag denne uka.

Den palestinske tegneren Fadi Abou Hassan innleder debatten. Hassan kom til Drøbak som fribyforfatter i 2013 etter å ha vært fengslet og forfulgt i Syria for sine avistegninger.

Les også: Drap på avistegnere ble mottatt med sorg i Drøbak