Fredrik Haaker hos DNB Eiendom på Nesodden bekrefter at det for tiden går noen boliger før visning på Nesodden og at boligsalget går sin gang.

- Vi gjør det vi kan for å opprettholde normal aktivitet. Det er respons og interesse for boligene som publiseres, og vi har planlagt jevnt med publiseringer fram mot sommeren, sier han.

To boliger over takst

DNB Eiendom på Nesodden har den siste tiden blant annet solgt to boliger før visning. Det vil si at kjøper har «kuppet» boligen med et bud som selger har akseptert før visningsdagen som megleren har invitert til. Øvrige visninger har dermed blitt avlyst.

Den ene eiendommen er Blåbærstien 34L, som hadde en prisantydning på 5,300.000 kroner. Kjøperen fikk sitt bud på 5.550.000 kroner akseptert før visningen. Blåbærstien 34L er en rekkehusleilighet over tre plan med fire soverom og et bruksareal på 138 kvadratmeter. Felleskostnadene pr måned er 4.460 kroner. Rekkehuset ble oppført i 1981.

Den andre boligen som ble «kuppet» er Faret 5D. Selger aksepterte et bud på 5,5 millioner kroner, noe som var 200.000 kroner over prisantydningen. Faret 5D er en rekkehusleilighet over to etasjer med to soverom. Bruksarealet er 125 kvadratmeter, mens felleskostnaden er 1955 kroner pr måned. Faret 5D ble bygget i 1968.

Flere boliger kuppet

Amta har den siste tiden fortalt om flere boliger som har blitt kuppet før visning. For bare noen dager siden hadde Haaker også et salg som ble kuppet før visning. Da var det Konvallveien 19B på Nesodden som ble solgt til 4,5 millioner kroner, noe som var 250.000 kroner over takst.

Også i Frogn er det flere boliger som blir solgt på denne måten. I begynnelsen av mars ble både Åmålsveien 25A og Berger Terrasse 4 kuppet og solgt til priser over prisantydning. Eiendomsmegler Carsten Syvertsen hos Eiendomsmegler 1 kommenterte da at dette likevel ikke er noen trend.

- Det er helt tilfeldig og ingen rød tråd. Folk er kresne, og finner man noe bra vil man gjerne sikre seg boligen med en gang, uttalte han.