Mads Oksum er kirurg, og en mann med høy kompetanse når det gjelder alvorlige kneskader.

– Jeg har tekstet en del med han ja. Det er han som foretar inngrepene på mange av spillerne som pådrar seg alvorlige kneskader, sier Jenny Norem til Østlandets Blad.

23-åringen har allerede opplevd mer motgang enn det de fleste opplever i løpet av en hel karriere. Skrekkskaden, avrevet korsbånd, har hun opplevd to ganger. Begge knærne har vært under kniven, og over to år med opptrening har stått på menyen.

Smalt igjen

Under oppkjøringen til 2018-sesongen røyk hun korsbåndet i venstre kne. Etter å ha trent seg tilbake tok hun korsbåndet i høyre kne, bare få dager før første seriekamp i 2019.

Lørdag smalt det igjen. Like før pause mot LSK, på et søkkvått Sofiemyr.

– Jeg skulle bremse opp da en ball gikk ut til innkast. Da skjedde det noe i kneet, sier Norem.

Og at det kom noen tårer da hun måtte forlate banen er til å forstå når man ser skadehistorikken. Både hun, publikum og hele Kolbotn fryktet det verste.

Norem var endelig tilbake for fullt, og har i de siste kampene vært blant lagets aller beste spillere.

Endelig tilbake

Nå har hun tatt MR, og tilbakemeldingene hun har fått er positive, tross alt.

– Jeg er blitt ganske godt kjent med knærne mine etter to store operasjoner, og tenkte ikke at det var korsbånd. På MR-bildene er det konstatert at det er en meniskskade, men kirurgen mener, etter å ha sett på bildene, at det kanskje er mulig å unngå operasjon. Kun trene opp kneet igjen. Allerede nå kan jeg gå ganske godt på beinet, sier Norem.

– Hvordan er det å få en sånn skade nå når du virkelig var tilbake, og i form?

– Hvis det er snakk om et avbrekk på to måneder, og ikke over ett år, så skal jeg takle det. Det var imidlertid utrolig deilig å være ordentlig tilbake igjen, og bare kunne fokusere på det jeg skal prestere på banen i trening og kamp. Ikke på kropp og knær, sier Norem.

Kolbotn spiller siste kamp før ferien hjemme mot Klepp på lørdag.

– Det er beleilig med ferie. Da kan jeg bruke den godt, og kanskje trene meg tilbake igjen, sier Drøbak-jenta.