– Når ble du sist skikkelig glad, og hvorfor?

– Når min datter giftet seg og jeg så hvor lykkelig hun var. Det ble en herlig feiring og fest hvor to familier ble forent i åpenhet og med mye glede.

– Kan du dele et sommerminne du aldri glemmer?

– Mens barna var små og bodde hjemme reiste storfamilien gjerne en uke hver sommer til ulike leide Sørlandshytter. Vi levde i fjæra og livnærte oss av havet. Båten var første dagen på en av disse turene full av entusiastiske fiskere og snører da vi måtte sikre oss kveldens middag. På vei ut til fiskeplassen la jeg ut et dorgesnøre med 20–30 kroker. Vi var ukjent med grunner i området så da det hogg til i snøret med en kjempekraft måtte vi stoppe båten for å få løs snøret fra grunnen. Overraskelsen var stor da vi isteden dro opp 25 makrell på et kast. Det ble ikke mer fisking denne dagen.

– Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet?

– Romjulen 1991 herjet det en voldsom storm på Vestlandet. Som nybakte fryktløse foreldre skulle vi være med vennegjengen på den årlige nyttårshelgen med skilek og hygge. Vi kjørte av sted med vår 3-måneders gamle datter i en liten Fiat Uno, men møtte mer og mer vind og snø på vei til Bjorli. Sikten ble dårligere og veiene føyket igjen mer og mer. På det siste veistykke opp til hytta var veien og været svært utfordrende og vi kjørte ut. Det var mørkt, kaldt og ingen bebyggelse i nærheten. Dette var før man hadde mobiltelefon så eneste mulighet var å hente hjelp. Jeg måtte forlate barn og mor i en fastkjørt bil for å lete etter venner på en ukjent hytte i et forferdelig vær – det gikk heldigvis bra. Av og til er heldigvis flaksen større enn forstanden.

– Hvilke fritidstilbud savner du mest i Frogn?

– Vi er heldige som har mange tilbud i Frogn gjennom svært mange frivillige som stiller opp. Skulle man utvide tilbudet så kunne det være å få til et anlegg for frisbeegolf og kanskje en skikkelig klatrevegg.

Hvem er du?

Navn: Roger Schäffer

Alder: 60+

Yrke: Fagdirektør digitalisering i FHI

Bosted: Sogsti

Sivilstatus: Gift, to barn

– Har du tips til en sommerperle i Frogn?

– Hvis man er glad i skogen i Frogn så må jeg trekke fram skogsområdet sør for Søndre Knardal gård. Vi ble kjent med dette området gjennom Stolpejakten i fjor. Dette er spennende terreng som byr på variert terreng med gode stier, fine rasteplasser, utsiktspunkter, kulturlandskap, kulturminner og rik flora.

– Hvem i kommunen vil du framsnakke, og hvorfor?

– Det er mange flotte ildsjeler i Frogn, men den innsatsen som Trygve Gulliksen har stått for gjennom flere ideelle organisasjoner er unik. Han har vært drivende med blant annet snøproduksjonen i DFI, Stirydding/stiskilting og arrangementer i regi av Frognmarkas venner samt med oppgradering av Nordstranda og etablering av Løkka stadion gjennom Nordstranda og Husvik vel. Trygve har en sjelden evne til å trekke med seg folk og gir seg aldri før han har gjennomført og fått på plass det som er planlagt. Det blir solide bærekraftige løsninger med gjennomtenkte driftsmodeller.

– Hva gjør du i sommer?

– Ferierer i Danmark under Tour de France, på hytta i Hallingdal, men må bruke tid i Drøbak også!

– Har du opplevd noe som forandret livet ditt?

– Det å bli far til 2 flotte jenter ble spiren til å engasjere seg i ideelt arbeid på ulike måter. Det startet selvsagt med å engasjere seg i deres aktiviteter som ski, seiling, orientering friidrett, håndball, DFI, skole mm. Deretter har det bare fortsatt og det har gitt meg så mye glede.

– Hva opplever du som den største forandringen i verden fra du var barn til i dag?

– Utbyggingen av Internett og mobilnettet med alle digitale enheter og tjenester vi i dag har og har gjort oss helt avhengig av.

– Hvem er ditt største forbilde?

– Det er så mange flotte mennesker. Jeg beundrer mange enkeltpersoner for handlinger, holdninger, klokskap, prestasjoner som de har stått for, men jeg erfarer at ingen er perfekte. Ingen nevnt – ingen glemt.

– Hva ville du gått i demonstrasjonstog for?

– Jeg har aldri gått i et demonstrasjonstog, men i tider som nå hvor vi i flere land ser at innbyggernes rettigheter blir redusert, er det viktig å forsvare det som er oppnådd og bygge videre på dette. Noen saker som kunne engasjert meg for tiden ville være – like rettigheter og muligheter for alle innbyggere uavhengig av kjønn, legning og religion. Kvinners rettigheter, herunder retten til å bestemme over egen kropp og retten til abort.

– Det beste og eventuelt verste med 2022 så langt?

– Beste har vært min datters bryllup og det verste har vært krigen i Europa.

– Hva er vår tids største utfordring?

– Vår største utfordring er Innbyggerapati hvor man tar demokratiske rettigheter og velferdsgoder som en selvfølge og ikke engasjerer oss i hvordan vi skal redusere vårt eget overforbruk.

Hva er ditt stolteste øyeblikk?

Når min flotte kone, Lene, fødte våre to fantastiske døtre!

Hva er din drømmetittel i Amta – kanskje en som omhandler deg?

Leder av Idrettsrådet jubler etter at viktige arealer er sikret for idrettsformål for kommende generasjoner.

Til slutt: Send en sommerhilsen til noen i Frogn eller Drøbak.

Det er frivillighetens år i 2022 så jeg synes vi alle bør sende en takk og hilsen til de mange frivillige som skaper aktiviteter, arrangementer og annet i Frogn.