To biler har kollidert, front mot front, på fylkesvei 115 i Svinndal. Det melder Øst politidistrikt klokka 11.58.

En mann og en kvinne satt fastklemt i den ene bilen etter den alvorlige ulykken som skjedde i nærheten av Bjerketvedt og grenseområdet mellom Skiptvet og Våler kommune.

Alle nødetatene rykket ut til stedet, samtidig som to helikoptre bisto.

Hardt skadd

– Begge personene er frigjort. Kvinnen er fløyet med luftambulansen til Ullevål sykehus og betegnes som hardt skadd, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Ronny Samuelsen til Moss Avis.

Den mannlige sjåføren ble tidlig frigjort. Det ble jobbet i nesten tre kvarter før kvinnen ble frigjort.

– To personbiler er involvert. Den ene bilen kom over i motgående kjørefelt, opplyser Samuelsen.

Personen som kjørte bilen som kom over i motsatt kjørefelt er fraktet til sykehuset på Kalnes.

Veien ble stengt fram til 13.50. Da opplyste Vegtrafikksentralen at veien var åpen for trafikk igjen.

Først til ulykken

Amalie Eggereide var blant de første til ulykken.

– Vi var på vei mot Fredrikstad, og kom midt opp i ulykken. Vi så tidlig at det var snakk om en alvorlig frontkollisjon, sier hun.

Begge bilene lå i siden med store materielle skader. Den ene lå nærmest på taket.

– Vi så at det var to personer som satt fastklemt i den ene bilen. Den mannlige sjåføren var ved bevissthet, det var ikke den kvinnelige passasjeren.

Allerede hadde noen ringt ambulansen. Amalie ringte bekjente venner med årelang erfaring som akuttsykepleiere. De fortalte at det viktigste var at de hadde frie luftveier.

– Vi forsøkte å få ut de to personene. Noen kom med brekkjern for å få opp døra, andre med kniv for å få skjært løs beltet. Jeg krøp inn bagasjeluka. Men vi fikk de ikke løs.

Etter hvert kom nødetatene, og fikk først løs mannen, deretter kvinnen. To helikoptre ankom også. Ett redningshelikopter og en luftambulanse.

– Sjåføren var ved bevissthet hele tiden, den kvinnelige passasjeren ble ved bevissthet da ambulansepersonellet tok seg av henne, forteller Amalie.

Etterforsker videre

Operasjonsleder Ronny Samuelsen kan foreløpig ikke fortelle stort om hva som kan være årsaken til at den ene bilen kom over i motsatt kjørefelt.

– Er det glatt på stedet?

– Kjøreforholdene har vært vanskelige i hele dag. Om det er årsaken her vet jeg ikke, sier Samuelsen.

– Er det mistanke om rus?

– Det vet vi ikke ennå. Vi skal etterforske dette videre. Og personen som forårsaket ulykken vil bli avhørt. Vi har også tatt vitneavhør på stedet, forklarer operasjonslederen.