For varaordfører Rita Hirsum Lystad i Frogn var oppholdet under antatt primitive forhold en overraskelse. Det var nemlig så fint at hun kan tenke seg å gjøre det igjen.

Amta kjenner til at speiderne hadde planlagt litt ekstra forpleining i form av varmt bål før hun sto opp og finere frokost enn det som er vanlig på speidertur.

Men snø, vind og kuldegrader var likt for alle.

Stemningsfullt i skogen

- Så hvordan hadde du det egentlig i skogen, Rita Hirsum Lystad?

- Ja, en stemningsfylt kveld og natt er over. Kvelden startet med åpning av Friluftsåret med godt over hundre mennesker til stede. Speiderne hadde lagt alt til rette med bål, pølser, toddy og kaffe. Også fikk jeg gå reflekssti med oppgaver med flere av speiderne, sier hun.

- Natten var ikke kald

- Hvordan var det for deg da alle de besøkende gikk hjem og stillheten senket seg i skogen?

- Kvelden startet med klarvær og stjerner på himmelen, og gikk over til skyet vær og en smule vind. Jeg pakket meg inn i fantastisk utstyr som jeg fikk låne. Jeg har hatt det mer enn varmt nok i løpet av natten.

Les også: Da er tiden snart inne til å krype ned i posen

- Fikk du sove ordentlig?

- Ja, jeg har sovet svært godt. Våknet på morgenkvisten av vedhogging og deretter gnistring fra bålet. Det var noe annet enn vekkerklokka, det.

- Fantastisk opplevelse

Etter pakking av utstyr stod frokost for tur. Jeg fikk egg og bacon servert av speiderne. Utrolig service, sier Rita Hirsum Lystad, som røper at hun i løpet av speiderturen fikk signaler som folk nær henne bør merke seg spesielt:

Hun sier: - Vi ble igår utfordret på at vi skulle gjøre ting vi ikke har gjort før. Jeg har startet på det, og tenker at jeg skal utfordre flere.

- Tusen takk til alle for en fantastisk opplevelse i skogen. Det frister til gjentagelse, sier den tøffe varaordføreren.

Tilbake til forsiden