For tabellen skulle tilsi at DFI skulle vinne lett da de møtte et Ås-lag som kaver i bunnen av tabellen. Men lett skulle det ikke bli for DFI-gutta, for det var hjemmelaget som var best i lange perioder i første omgang. Riktig nok på grunn av til dels primitiv fotball, da alt skulle slås eller kastes langt inn i DFIs målfelt.

Stresset

Men dette stresset tydeligvis gjestene, og DFI greide aldri å etablere tiki-takafotballen som de er blitt kjent for. Og Ås var definitivt nærmest å ta ledelsen, og da flere ganger i løpet av de første 40 minuttene. På tampen av omgangen var det allikevel DFI som scoret, da toppscorer Maxi Dahl stanget inn 0-1, til stor jubel fra de frammøtte DFI-supporterne. Og Maxi var rimelig fornøyd da lagene gikk til pause.

Bildeserie

BILDESERIE: Sjekk bilder fra 16. mai-kampen mellom Ås og DFI

– Den ballen skulle i mål, og jeg hadde i grunn god kontroll, sa målmaskinen da han ruslet mot garderobene etter halvspilt kamp.

Doblet til seier

Kvarteret ut i andre omgang, var det hjemvendte Magnus Hart sin tur til å score på Ås stadion. Da trodde nok mange at kampen var kjørt for hjemmelaget, men en scoring ti minutter senere sørget for at spenningen holdt seg ut matchen. Til slutt gikk det imidlertid DFIs vei, som med det tok sin femte strake seier – og kan ta imot serieleder Råde som tabelltoer før helgens kamp på Seiersten.