Påske er mer enn sol, snø og påskeegg, den er kirkens største høytid med budskap om Jesu død og oppstandelse. Mange land har gedigne og fargerike prosesjoner i gatene knyttet til den kristne feiringen, som i Norge er litt mer avdempet.

Fra alle skolene

Like fullt er den full av symboler og dramatiske fortellinger, og i den siste uka før påskeferien ble alle Frogns 2.-klassinger invitert til påskevandring i Drøbak kirke.

Elever fra skolene Dyrløkkeåsen, Dal, Drøbak, Sogsti, Drøbak Montessori og Heer deltok.

Da Amta stakk innom, var Heer-elevene på plass. De viste seg fort å ha en god oversikt over hva som skjedde i de dager på palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag.

Ved hjelp av passende rekvisitter ble påskebudskapet formidlet av vikarprest Gunnvor Hovland og kirkemusiker Svanhild Moen Refvik. De sa samtidig at ikke alle tror på den kristne tro, men at kirken gjør det, og at selv om ikke alle er like opptatt av det, er det greit å vite noe om hva som feires i Norge og i store deler av verden.

Dramatiserte

På spørsmål om hva elevene kunne huske om Jesus, kom det svar som at han pusset sko, helbredet folk, ville vaske føtter og at han ble hengt på korset med spiker gjennom hånda.

Mest spennende var nok dramatiseringen av Jesu inntog i Jerusalem, der elevene selv fikk roller som esel, disipler og hovedpersonen selv, mens det langs kirkegangen ble viftet med grønne blader da følget kom skridende.

– Spennende og gøy, konkluderte 2.-klassing Eline, mens Aron og flere la til at det var fint å være der.

SE BILDENE HER:

Bildeserie

Påskevandring i Drøbak kirke

Dette skjer i kirkene i Frogn og på Nesodden

Skjærtorsdag

kl. 19.00 Skjærtorsdagsgudstjeneste, Smia kapell. Sokneprest Andreas Skolt Iversen. Kveldsmat for alle etterpå.

kl. 19.30 Gjøfjell kirke, skjærtorsdagsgudstjeneste.

Langfredag

kl. 11.00 Drøbak kirke. Langfredagsmesse med tekster og musikk til ettertanke. Sokneprest Andreas Skolt Iversen. Messingkvintett deltar.

kl. 15.00 Nesodden kirke. Langfredag med Kantorissimo. Kombinert messe og konsert.

Tre av Norges fremste utøvere av barokkmusikk skal i aksjon når sopranen Ditte Marie Bræin og barokkcellisten Anna Carlsen i samspill med kantor Ingeborg Christophersen på orgel, cembalo og blokkfløyte. Petter Moen leser langfredagsberetningen. Svein Hunnestad er liturg.

1. påskedag

kl. 11.00 Drøbak kirke. Høytidsgudstjeneste med nattverd og enkel kirkekaffe. Trompetist Lasse Tronstad deltar.

kl. 11.00 Nesodden kirke. Påskegudstjeneste.

2. påskedag

kl. 19.00 Frogn kirke. Påskegospelmesse med Drøbak gospel. Musikere er Fredrik Brekke Møller, Bendik Kråvik Schøyen, Halvor Bekken Aschim-Teigum og Svanhild Moen Refvik.

kl. 19.30 Gudstjeneste Skoklefall kirke. Organist Torbjørn Eftestøl.

Bildeserie

BILDESERIE: Se hvem som koste seg i Brattbakken i påsken