– Ja, det er ingen tvil om at også vi har merket hva koronaviruset kan gjøre med oss. Når det er sagt, vi skal ikke klage på 2020 for vår del, sier Havstad.

– Er dette starten på slutten?

Vi skal tilbake til vårparten i år da Norge stengte ned, og det skjedde sannelig også for Galleri Havstad.

– Popup-utsalget vårt ved Vinterbro-senteret ble stengt fra mars til november, og da jeg satt igjen i Drøbak og utsalget vårt der, tenkte jeg:

– Er dette starten på slutten?

– Men slik ble det ikke?

– Nei, heldigvis ikke. Nå er det slik at vi kun tegner korttidskontrakter ved Vinterbro Storsenter, og det gjorde at vi kunne stenge ned der fra 18. mars til 1. november. Nå er vi tilbake på storsenteret, og det går bra nå om dagen. Vi har klart å skape et fint miljø i 2. etasje der vi har lokaler, og der kafeen Cafe Bella er nærmeste nabo, sier Havstad. Som også skryter av de store og flotte vinduene som er i lokalet vendt ut mot fellesarealene i kjøpesenteret.

– Markedsfører Drøbak så godt vi kan

Torgeir Havstad startet Galleri Havstad i Drøbak for 25 år siden, og det er her grunnlaget for en solid gallerivirksomhet ble lagt.

– Og alle skal vite at jeg markedsfører Drøbak ikke minst fra popup-utsalget i Vinterbro-senteret. Jeg sender mange kunder retning Drøbak og utsalget vårt der, sier Havstad, som legger til at mange av de bildene han selger har koloristiske kvaliteter.

– Det er viktig for meg å nevne Yulia Trushakova, som jobber i galleriet vårt i Drøbak. Hun gjør en formidabel innsats der når jeg er andre steder og ikke minst ved utsalget i Vinterbro-senteret.

– Men hva har så koronaviruset gjort med Torgeir Havstad og gallerivirksomheten hans?

– Som sagt, det så mørkt ut da koronaviruset slo inn over oss. Men det vi har opplevd etter at folk ikke lenger kan leve som normalt, og reise utenlands som før, er at omsetningen hos oss dette året blir bra. Jeg sitter med det klare inntrykket av folk i stedet nå pusser opp hus og hjem før de også velger å bruke penger på kunst. Og vi selger som nevnt kunst med koloristiske kvaliteter, ulike former for grafikk og ikke minst selger vi en del digital kunst. Vi opplever også å selge kunst som er egnet seg for å henge opp på hytter, sier Havstad, som trekker fram et spesielt bilde i den sjangeren.

– Hva omsetter dere for årlig i Galleri Havstad?

– Brutto omsetning ligger vel på ca. 4,5 millioner kroner brutto, og da snakker jeg om både her ved Vinterbrosenteret og i Drøbak. Det er fem ansatte her, to på heltid pluss tre deltidsansatte, sier Havstad.