Gå til sidens hovedinnhold

Vil at flybusspassasjerene skal vippse

Artikkelen er over 3 år gammel

Over halvparten av kundene som kjøper billett til Flybussen på nett, gjør det på mobilen.

Nå er ambisjonen at Vipps-appen skal bli den foretrukne betalingsløsningen for billettkjøp på Flybussen. Det forteller Vipps-nestsjef Elisabeth Haug i en pressemelding.

Solveig Lae, styremedlem i Flybussen, mener det er gledelig at stadig flere kjøper bussbilletter på nett.

- Det gir mange gevinster for både passasjerene og for Flybussen. Som passasjer vil man blant annet oppleve raskere ombordstiging og at billetten er rimeligere enn ved kjøp på bussen, sier hun.

Avtalen gjelder alle flybussene i Norge som ligger under Flybussen alliansen.  I første omgang leveres en standard VippsGo løsning, som er en menybasert kjøpsløsning i Vipps-appen. Der får reisende opp ulike kjøpsalternativer og kan velge mellom ulike billettyper og destinasjoner i Vipps. Fra november skal Vipps også levere klippekort-funksjon slik at Flybussen kan selge klippekort og tur-retur billetter.

Alternativer

Ifølge pressemeldingen var Flybussen en av mCASH sine største kunder med tanke på omsetning og antall transaksjoner. mCASH er nå en del av Vipps.

- Så langt i 2017 ser vi at over halvparten av kundene våre som har kjøpt billett på nett har valgt å gjøre det på mobilen. Enten man velger å kjøpe billetten sin via en app eller en mobilvennlig nettside, er vi opptatt av å kunne tilby alternative betalingsmåter – for vi har alle ulike preferanser med hensyn til hva som enklest, sikrest og raskest, sier Lae.

Haug forteller at betaling av billett på buss, trikk, tog og båt allerede står for en stor andel av transaksjonene i Vipps.

- Vi har stor tro på at kundene vil ta i bruk Vipps på Flybussen. Alle sparer tid og kvitteringen lagres automatisk for de som trenger det til for eksempel oppgjør i forbindelse med jobb, sier Haug.
 

Kommentarer til denne saken